Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Освободете се от боклуците в организма си, за да не боледувате!

Защо сутрин се събуждате кисели, намръщени? Защото боклуците в тялото ви са много и физиологичният ви проблем се пренася на околните, казва д-р Георги Гайдурков, специалист по хранене.

yabalka
Ябълка на ден

Здравият човек мисли различно от токсичния. Той вижда нещо позитивно дори в трудностите.

Проблемът в днешно време е, че хранителните продукти са технологично преработени. Приличат на храна, но съдържат химикали за цяла лаборатория. Продуктите са неадекватни на тялото и стават отрова за него. А човекът е това, което слага в чинията си. Храната става част от него. Хипократ забранява да се поема чужда на тялото субстанция. Аспиринът например е ацетилсалицилова киселина, която не се съдържа в нито една клетка на човека. Хипократ препоръчва храната да е лекарство и лекарството да е храна.

Още прадедите са били наясно, че някои храни ги разболяват, ако прекалят с тях. Те не са яли кисело мляко през половината година. За месо, сирене, яйца е имало табу 200 дни в годи­ната. Постило се е, защото животинските храни отлагат боклуците – урея, креатин, пикочна киселина и други отпадни вещества на обмяната. Тялото се чисти от тях през всички отвори и лигавици, като отделя слуз.

Боклуците задръстват организма и той прави лечебни кризи, за да ги отдели – кашля, отделя секрети, поти се. Това е очистваща криза. Който не разбира, я потиска и блокира възпаленията. Неизхвърлени, токсините се складират във вид на тумори, които са контейнер с боклуци. Затова има грипове, настинки, твърди Гайдурков. Микробите не са причинители на болестите, а са придружители. Развиват се там, където има органична отпадъчна материя. Без нея няма да има инфекции.

Баланс

Яжте сурови плодове и зеленчуци
Яжте сурови плодове и зеленчуци

Отказът от животински продукти не е достатъчен. Важно е и растителната храна да е балансирана. Растителното меню може да е семпло, евтино и здравословно, а може да е и скъпо.

Тази храна трябва да е предимно сурова. За този сезон – морков, ряпа, гулия, хрян, пащърнак. Варено жито, може и покълнало, е идеален заместител на хляба. Вместо него – леща, просо, царевица, пълнозърнест ориз, елда, лющен овес. Ябълка, круша, магданоз, обезсолени бадеми, сусам, сурови орехови ядки, са идеална храна. По-скъпи са кашу, лющено конопено семе, бразилски орех, кедрови ядки, лешници.

Всичко това е жива храна, в която липсват боклуците от пицата и хотдога. Днешният човек е прехранен, но всъщост е гладен и това е парадокс, казва Гайдурков.

Какво да се избягва

Солта много влошава здравето. Прави отоци, вдига кръвното, от нея се затлъстява. В краен случай използвайте диетична сол с 66% калий. В обикновената сол има много натрий.

Мазнината, дори растителна, да се избягва или поне да се ограничи. В царевицата и ядките има достатъчно мазнини, които се усвояват лесно. Българинът преди 100 г. е ползвал само масло и мас, и то не цяла година. Зехтинът е бил рядкост.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *