Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безценни съвети как да промените живота си, за да сте по-здрави и в добро настроение!

Най-важното условие за здравето е доброто настроение, изпълнения с усмивки ден и разбира се, храната и движението.

Така стигаме до най-важните съвети, които трябва да изпълнявате, ако обичате здравето си.

Може би имате нужда от магнезий?

Храни, богати на магнезий
Храни, богати на магнезий

Ежедневните нужди на възрастен човек са около 350 мг, но тази потребност рядко е удовлетворявана. Къде да открием магнезия? В шоколада, лещата, орехите, фъстъците, бадемите, в някои минерални води. Ако все пак не успяваме да си го набавяме с храната и напитките, можем да го взимаме и като хранителна добавка. Магнезият помага много в борбата срещу стреса и лошото настроение.

Ходете пеша, медитирайки

Според много психолози ходенето пеша е лесен и ефикасен начин да влезем в контакт с вътрешните си ресурси. Тази своеобразна медитация не ни откъсва от света, а напротив, свързва ни с всичко, което става наоколо.

Ходете бавно, без определена посока. Съсредоточете се върху тялото си и околните звуци и гледки. Правете такива разходки по 30 минути два пъти седмично.

Смехът ви носи много здраве

Шегите и смехът са естествен анксиолитик (успокояващо средство). Всеки път, когато се смеете, в организма ви се освобождава допамин – хормонът, който играе важна роля в усещането за удоволствие. Една минута смях води до 45 минути физически релакс. Това е идеално за вегетативната нервна система, храносмилането и белите дробове… Четете анекдоти или вицове, гледайте комедийни филми, шегувайте се с приятели, забавлявайте се с децата… Използвайте всяка възможност засмях!

Обграждайте се с ярки цветове

Учените са доказали, че ярките тонове ни зареждат с добро настроение и укрепват имунитета ни, а бледите, както и тъмните цветове отслабват защитните сили на организма ни. Затова заложете на червеното, оранжевото, жълтото!

Пийте до 2 кафета на ден

Научни изследвания доказаха, че хората, които редовно пият кафе, по-рядко изпадат в депресия. Но също така бе установено, че кофеинът в по-висока доза може да ни направи нервни и раздразнителни. Според учените прекомерната консумация на кафе може да провокира тревожност, ако приемаме над 200 мг кофеин на ден (това се равнява на 300 мл еспресо). Ето защо е по-добре да не рискуваме да покачваме настроението си с кафе.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *