Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Свами Джотирмая: Медитацията е първата стъпка към изцелението

Свами Джотирмая много пъти е посещавал България

svami
По време на визитите на известния индийски гуру повече от 10 000 човека са се запознали отблизо с ползите от медитацията. През изминалата година Свами Джотирмая е посетил 4 български града, в които се проведе инициативата „България медитира“ със Свами Джотирмая. По време на събитията индийският йога изнесе и лекции, в които подробно обясни защо съвременния човек трябва да се довери безрезервно на тази древна техника са отпускане на ума и лечение на тялото. Инициативата „България медитира“ ще продължи и през тази година, като събитието задължително ще бъде уважено от друг известен индийски йога и гуру.

Медитацията не е мода, а необходимост. Това е най-прекия и верен път за постигане на хармония между тялото и ума, между нас и заобикалящата ни среда.

Освен медитация, източното учение аюрведа препоръчва да се прави и антистрес релаксация с етерични масла.

Антистрес програмата в 3 стъпки може да приложите вечер, след като се приберете от работа. Щом приключите с домашните семейни задължения, отделете 1 час само за себе си. Смесете по 5 капки етерично масло от лавандула и лимон. Добавете малко вода и сложете разтвора в аромалампа. Поставете я в банята, 20 минути преди да се изкъпете. Ароматът на лавандула гони главоболието, тревожността и нервното напрежение, а свежото цитрусово ухание подобрява настроението. Напълнете ваната с топла вода. Добавете 15 капки етерично масло от лимон и 15 капки масло от розмарин, което действа ефикасно срещу умствена умора. За пяна сложете от любимите си соли или душ гел. Топнете се във ваната и се наслаждавайте на почивката и благовонията минимум 20 минути. Подсушете тялото и се пъхнете под завивките. Освободете съзнанието си от делничните проблеми. Визуализирайте нещата, които ви създават чувство на равновесие, и концентрирайте вниманието си върху тях. Дишайте равномерно и дълбоко. След това упражнение по медитация тялото и умът са успокоени и може да заспите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *