Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Щитовидната жлеза трябва да се лекува! Алтернативните методи за това са тук!

Проверете дали следното описание за състоянието, свързано с щитовидната жлеза , изцяло или частично, ви звучи познато.

От години се борите безуспешно с наднорменото тегло. Мудни сте, особено сутрин. Страдате от студени ръце и крака. Кожата и косата ви са сухи. Имате хроничен запек. Трудно се концентрирате. Потиснати се. Всичките тези симптоми (и много други) могат да се дължат на понижена активност на щитовидна жлеза или хипотиреоидизъм. Синтезираните от щитовидната жлеза хормони регулират телесната температура, така че когато техните нива са ниски, телесната температура спада. Когато телесната температура е понижена, редица генериращи енергия ензими не могат да си вършат работата. Когато те не функционират, тялото също не функционира добре и от това страда всяка една система — от мозъка до стомаха.

щитовидна жлеза - лечение - билки
Лечение на щитовидна жлеза

Изследванията на кръвта, които конвенционалните лекари прилагат за скрининг на хипоактивната щитовидна жлеза, не са надежден индикатор за проблема, твърдят алтернативните лечители.

Все по-често имам пациенти с привидно нормални кръвни показатели, но с понижена функция на щитовидната жлеза, казва д-р Ралф Лий, семеен лекар специалист по профилактична медицина и диетолечение.

Лечението на щитовидната жлеза трябва да се провежда от опитен ендокринолог, но алтернативната медицина може да ви помогне да се излекувате.

Заболявания на щитовидната жлеза
Заболявания на щитовидната жлеза

ЕНЕРГИЙНА ГИМНАСТИКА: израз на вашата същност

Щитовидната жлеза, един от седемте органа на ендокринната система, се намира в гърлото точно под ларинкса или гръкляна. Там се намира и гърлената чакра – един от седемте енергийни центъра в тялото, които съвпадат с ендокринните жлези.

За да балансира щитовидната жлеза, човек трябва да иска да балансира енергията на своята гърлена чакра, тоест енергията на изразяването.

Ето едно лесно енергийно упражнение за тази цел. Легнете удобно по гръб на леглото или върху сгънато одеяло на килима. Разпуснете и стоплете диафрагмата – източникът на духа и гласа, като масажирате леко корема 1-2 минути. Поставете една ръка върху гърлото и започнете да издавате някакъв звук от гърлото, без значение какъв, при издишването.

Може да започнете със стенание или грухтене, сякаш нещо заседнало там иска да се освободи. Издавайте този звук (запомнете, няма значение какъв е звукът) с всяко издишване. Същевременно си представете, че звукът идва директно от вашата щитовидна жлеза и че клетките на органа вибрират със звука като струни на музикален инструмент. Правете това упражнение по 5-10 мин всеки ден.

Хората с хипоактивна щитовидна жлеза обикновено потискат думите и естествената си експресивност, тъй като се страхуват какво ще си помислят другите за тях. Чрез това упражнение потиснатите енергии на гласа се отпускат и освобождават, а щитовидната жлеза се подхранва на дълбоко ниво.

СЛЪНЦЕ: ранно пиле рано пее

Рано сутрин излезте навън и се насладете на слънцето. Светлината стимулира епифизната жлеза (жлеза с вътрешна секреция, разположена в центъра на мозъка), което се отразява добре на щитовидната жлеза и на другите ендокринни жлези.

Излизайте навън през първия час след изгрева и гледайте към слънцето (но не директно в него) 10 минути. Няма да постигнете желания резултат, ако гледате слънцето през прозореца или през слънчеви очила, защото светлината трябва да проникне през очите.

ХРАНАТА: заложете на органични и екологични продукти

Месото, млечните продукти и яйцата обикновено съдържат синтетични хормони, които нарушават баланса и функционирането на щитовидната жлеза. Търсете и консумирайте селски и органични продукти, които не съдържат синтетични хормони.

ПРОГЕСТЕРОН: облекчава симптомите

Ако имате предменструален синдром или сте навлезли в перименопаузата (с нередовен цикъл), използването на крем с натурален прогестерон може да намали симптомите на хипотиреоидизъм. (Хормоните прогестерон и естроген контролират менструалния цикъл.) Широко разпространеният дефицит на прогестерон може да се отрази на щитовидната жлеза, и обратното.

Следвайте указанията и препоръчителната дозировка върху етикета и започнете терапията 14 дни преди менструация.

ТИРОЗИН: балансиран подход

Аминокиселината тирозин се комбинира с йод, образувайки тироксин – един от хормоните на щитовидната жлеза. Набавяйте си от 500 до 1000 мг тирозин от суплементи, балансиран с качествени белтъчини от храната, тъй като високият прием на тирозин може да има странични ефекти. Вземайте тирозин от 3 до 6 месеца, а после направете хормонални изследвания, за да проверите дали е настъпило подобрение.

МАСТНИ КИСЕЛИНИ: помощници на хормоните

Тези компоненти участват в синтеза на тиреоидни хормони. Вземайте масло от ленено семе или рибено масло, които са богати източници на мастни киселини. Следвайте препоръчителната дозировка – средната доза варира между 3000 и 6000 мг на ден. Когато времето е студено, вземайте по-високата доза. Можете да комбинирате двете масла, тъй като всяко притежава уникални свойства, но не превишавайте горната доза.

ти лайф щитовидна жлеза
ТИ ЛАЙФ помага при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *