Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уж не страдате от астма, но дишате трудно – на какво се дължи това?

В един ноемврийски неделен ден играете футбол с приятели, когато внезапно осъзнавате, че не сте в състояние да дишате. Никога досега не ви е била поставяна диагноза астма.

Какво трябва да предприемете?

– Упражненията провокират заболяването при мнозина, страдащи от астма. Ето защо трябва да ползвате бронходилатор от 15 до 30 минути преди спортуване, особено ако ще го правите навън в студения въздух.

трудно дишане
Запазете час при личния лекар за цялостен преглед

– Ако никога не са ви поставяли такава диагноза, вероятно не разполагате и с инхалаторна помпичка. В такъв случай веднага се приберете на закрито и топло, защото студеният въздух често влошава астмата, която се провокира от физическо натоварване.

В краен случай влезте в автомобила си и пуснете отоплението.

Освен това попитайте играчите дали някой не разполага с инхалатор.

– Ако състоянието ви не се подобри, след като се затоплите и тялото ви се възстанови от напрежението след играта (за целта са ви необходими от 5 до 10 минути) , помолете някой да ви закара до най-близката болница.

А рано сутринта в понеделник си запазете час при личния лекар за цялостен преглед.

Дори ако се окаже, че астмата ви се проявява само при физическо натоварване, все пак може да е необходимо да вземате стероиди чрез инхалиране.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *