БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Осем ползи за здравето от млякото с куркума + рецепта

Млякото с куркума ще стимулира вашето здраве

Вместо да добавяте нездравословни съставки в млякото си, като шоколад на прах, захар и сметана, започнете да слагате в него куркума. Млякото с тази подправката ще засили имунната ви ситема, съобщава top10homeremedies.com. Ето какви са ползите за здравто:

Мляко с куркума
Млякото с куркума ще стимулира вашето здраве
  1. Лекува настинка и кашлица

Куркумата има антисептични и противовъзпалителни свойства, които успешно се борят с инфекциите и кашлицата.

  1. Детоксикация на тялото

Подправката се използва за пречистване на организма в продължение на векове. Куркумата подобрява кръвообращението и стимулира лимфната система, която е естествен механизъм за дрениране на организма. Може да се използва и за детоксикация на черния дроб.

  1. Успокоява болки в ставите

Куркумата има противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, което я прави подходяща за облекчаване болката, подуването и възпалението, свързани с артрита. Тази напитка укрепва костите и ставите и подобрява гъвкавостта.

  1. Облекчава главоболието

Куркумата е богат източник на антиоксиданти, което я прави ефективно натурално болкоуспокояващо и ще повлияе главоболието.

  1. Увеличава имунитета и се бори със заболяванията

Антивирусните свойства на тази подправка повишават естествения имунитет и предотвратява размножаването на вирусите, като по този начин предпазва дори от инфекции като хепатит. Изследванията показват още, че куркумата забавя прогресията на болестта на Алцхаймер и дори намалява риска от развитие на рак.

  1. Подобрява съня

Пиенето на чаша топло мляко с куркума един час преди лягане ще подобри качеството на съня ви. Млякото съдържа химикалите серотонин и мелатонин, които играят важна роля в различните етапи от цикъла на съня, а подправката намалява стреса и релаксира тялото.

  1. Облекчава менструалните болки

Пиенето  на чаша мляко с куркума всеки ден може да намали схващания и мускулните съкращения, благодарение на спазмолитични свойства.

  1. Ускорява отслабването

Съединенията, съдържащи се в куркумата помагат на тялото да разгражда по-бързо мазнините и стимулира метаболизма, което води до по-бързата загуба на килограми.

Млякото с куркума се бори с рака на гърдата,  на черния дроб, на дебелото черво и простатата, облекчава депресията, стимулира храносмилателната система, ускорява заздравяването на рани и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Рецепта за мляко с куркума

Съставки: Мляко, куркума, черен пипер, канела, кардамон, кокосово масло и мед

Начин на приготвяне: Сипете чаша мляко в тенджера и затоплете. Добавете  ½ чаена лъжичка куркума на прах, ½ чаена лъжичка черен пипер. Добавете една пръчица канела. Извадете семената на кардамона от шушулката и ги добавете към разтвора. Сложете и кокосовото олио и оставете да поври няколко минути. След това прецедете и подсладете с малко мед.

Вашето домашно мляко с куркума е готово! Пийте го през деня или вечер преди сън.

куркума с черен пипер
Куркума с черен пипер

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.