ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-ефективната диета за зодия Стрелец – ето какво представлява!

Стрелците е една от най-лакомите зодии. За сметка на това обаче те притежават вроден темперамент, който излъчва завладяваща увереност. И все пак ако се отдадат само на желанията си, представителите на този огнен знак рискуват да наддадат в килограмите и да навредят на здравето си.

Слабите точки на Стрелеца са черният дроб, кръвоносната и нервната система. Огромните порции и претрупаната трапеза са една от основните причини за това. Ето защо за родените в тази зодия е важно да налагат ограничения в менюто си, като избягват тежките меса и животински продукти, както и алкохола, който е много примамлив за тях. Телешкото, свинското и колбасите трябва да бъдат заменени от пилешко месо, риба и морски дарове. А маслото е идеален заместител на вредни мазнини.

зодия стрелец
Слабите точки на Стрелеца са черният дроб, кръвоносната и нервната система

Задача

Основната задача на диетата е да не вреди на черния дроб и да укрепва стените на кръвоносните съдове. Това включва списък с полезни храни за Стрелците. В него влизат боб, зелен фасул, грах и соеви зърна, които съдържат много протеини и са нискокалорични. Полезни са млякото и млечните продукти. В менюто задължително трябва да има и достатъчно количество зеленчуци, особено тези, които съдържат силиций, като краставици, аспержи, зеле, коприва и подбел, пише в. „Телеграф“.

Към всички ястия ще бъде полезно да се добавят подправки – магданоз, целина, мента, босилек, пащърнак, кориандър, кимион, джоджен, жен-шен и др. От плодовете за предпочитане са манго, праскови, кайсии, ябълки. Много е важно храните в диетата на Стрелеца да съдържат достатъчно количество витамини, особено В и С. За родените в огнения знак има известни режими, които са подходящи. Най-добре е да се доверяват на дългосрочните диети като „Системата минус 60“, „Диетата Ким“, „Диетата на Шелдън“, както и разделното хранене. Имайки предвид обаче, че сега идват празници, подобна инициатива е обречена на неуспех, тъй като Стрелците лесно се изкушават, когато вниманието им е привлечено от нещо вкусно.

Резултати

Ето защо в този момент могат да се доверят на бърз режим за бързи резултати. За тази цел най-добре е да базират менюто си именно на зърнените храни в комбинация с правилните зеленчуци. Поне веднъж в седмицата менюто трябва да включва риба. И ако това ви звучи лесно, значи навярно не сте представители на тази зодия, тъй като толкова опростено меню е абсолютно неразбираемо за един Стрелец. Освен че на трапезата им обикновено има от всичко, те са видни експериментатори. Обичат нетрадиционните комбинации, новите храни и странните съчетания между продуктите.

За тях няма несъвместимост на храни, просто има тясно скроени хора, които по необясними за Стрелеца причини не приемат дадена рецепта. В същото време обаче представителите на зодиакалния знак не разбират що е то „гурме“. Малките порции в огромни блюда предизвикват у тях подигравателно отношение.

Усилия

И въпреки че са лакоми и трудно обуздават страстта си към храната, Стрелците могат да поддържат страхотна форма и то с минимални усилия. Представителите на тази зодия по рождение са водени от желание да се самодоказват. Свободолюбивият им и независим дух обаче често им пречи да направят първата крачка. Но веднъж започне ли, Стрелецът ще довърши до края, защото едно от любимите му неща е предизвикателството.

Нужна е само добра мотивация, като красива рокля в малък размер и Стрелецът е готов на старт линията, за да финишира като победител. За тази цел обаче трябва първо да получи разрешение от своя лекар и диетолог и да следва две важни правила – много вода и хранене в един и същи час всеки ден, а вечерята да е преди 20 ч.

Примерно меню
Понеделник
Закуска в 8 ч.: Кафе с мляко без захар и бисквитки без шоколад
Обяд в 12 ч.: Зелева салата от прясно или кисело зеле
Следобедна закуска в 15 ч.: 2 праскови или чаша компот
Вечеря в 19 ч.: Печена риба с аспержи

Вторник
Закуска в 8 ч.: Чаша прясно изцеден сок и филийка пълнозърнест хляб с извара
Обяд в 12 ч.: Зелена салата с риба тон и портокал
Следобедна закуска в 15 ч.: 200 гр. сурови ядки
Вечеря в 19 ч.: Боб в гювече

Сряда
Закуска в 8 ч.: Мюсли с мляко
Обяд в 12 ч.: Ябълкова салата с целина, орехи, лимонов сок и дресинг
Следобедна закуска в 15 ч.: Палачинка със сладко от кайсии
Вечеря в 19 ч.: Крем супа леща

Четвъртък
Закуска в 8 ч.: Плодов чай и препечена филийка с мед
Обяд в 12 ч.: Салата от моркови и ряпа
Следобедна закуска в 15 ч.: Цедено кисело мляко с манго или друг плод
Вечеря в 19 ч.: Грах яхния с пилешко месце

Петък
Закуска в 8 ч.: Чаша вода с малко лимон и яйца на очи
Обяд в 12 ч.: Салата от соеви кълнове, краставица и чушки
Следобедна закуска в 15 ч.: Плодова салата
Вечеря в 19 ч.: Градинарска чорба

Събота
Закуска в 8 ч.: Овесени ядки с кисело мляко
Обяд в 12 ч.: Салата с херинга, домати, лук, гъби, извара и малко майонеза
Следобедна закуска в 15 ч.: Кус-кус
Вечеря в 19 ч.: Каша или супа от коприва със сирене

Неделя
Закуска в 8 ч.: Фреш от моркови и две варени яйца
Обяд в 12 ч.: Салата от аспержи, краставици и лук
Следобедна закуска в 15 ч.: Крем карамел
Вечеря в 19 ч.: Риба на скара с бобена салата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *