Супер лесен и евтин начин за почистване на лимфната система, препоръчан от индийските йоги

Има много начини за поддържане на лимфната система

лимфа Лимфната система помага за почистване на водното съдържание на организма и подобряване на общото здравословно състояние. Един от най-добрите начини за постигане на това е супер лесен и напълно безплатен – просто ходете бързо, ама наистина много бързо половин час всеки ден.

Лимфната система не разполага с помпа. От друга страна тя допълва сърдечно-съдовата система и се грижи за преноса на хранителни вещества и кръв. Представете си само каква помощ е за пренатоварената лимфна система бързото ходене в рамките само на половин час!

В източната част на Индия, в училищата, в които се изучава Аюрведа, бързото ходене е сред ежедневните здравни практики. Според индийците няма друг спорт, който да действа така благотворно, както 20-30 минути аеробно ходене, което ефективно засилва циркулацията по лимфата. По този начин това просто упражнение, извършено на чист и свеж въздух, може да донесе и други ползи за вашето здраве.

Добре известен е следния факт – колкото по-близо живеете до морето или планината, толкова въздухът е по-наситен с отрицателни йони. Така че бързата разходка по плажа или по склоновете на планината ви предоставя лечебни отрицателни йони, за разлика от положителните йони, които се срещат във въздуха, който дишаме в големите градове или предградията.

Защо бързото ходене прочиства и подпомага добрата работа на лимфната система?

Когато ходим с бързи темпове краката ни насърчават естествената помпена дейност, която подпомага движението на лимфата чрез лимфната система. Това е важно, тъй като единственият орган, който помпи кръв, е сърцето. По този начин, ние разбираме, че горната част на тялото ни също се нуждае от помощ.

Затова, когато ходим бързо, трябва да движим и ръцете си с ритъма на краката.

Изглежда, че човешкото тяло е конструирано така, че правилната му поддръжка и обслужване да се извършват лесно и бързо. Днес все повече и по-често пренебрегваме терапевтичния ефект на ходенето пеша. Очевидно, с разпространението на информационните технологии, тази тенденция само ще се задълбочава.

Затова – ходете пеша. Ходете бързо и ходете редовно. Ако хората наистина знаят какъв е залогът, те никога не биха пропуснали своите ежедневни разходки!

царски билки детоксин
Царски билки Детоксин за пречистване на организма!

Оценете статията
Оценка 3.3 от 71 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Супер лесен и евтин начин за почистване на лимфната система, препоръчан от индийските йоги

  1. Дора Харалампиева каза:

    Ако по някаква причина не успеете да излезете на бърза разходка, има още един много ефикасен начин за ускоряване и прочистване на лимфата, който може да се прави навсякъде и по всяко време. най-добре сутрин, докато си приготвяте сутрешния тоалет.. подрусване на пети. Просто се повдигате на пръсти, и рязко пускате петите на пода.. Още по-добре, ако можете и да подскачате за малко.. Другия, който не изключва подрусването, а го допълва, е да се попляскате бързичко от дланите до рамото няколко пъти, после обратно-от рамото до дланита.. После минавате на краката- от ханша до глезените от външната страна- и обратно нагоре от вътрешната страна.. Може да попляскате и по тялото- гръдния кош.. Всичко това активира какро кръвообръщението, така и лимфния застой от покоя през нощта. . . Успехи !!

  2. ivanka vankova каза:

    Izkluchitelna istina e,che barzoto hodene ni spasjva ot izlischni kilogrami,nosi dobro zdrave i nastroenie.Praktikuvah barzo hodene,kombinirano s orizova dieta i bjh 52kg,visochina 1,70m.Tezi kg sa kilogramite,koito sam bila,kato uchenichka.Sega sam na 55godini.Pojelavam uspeh na vsichki optimisti.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.