Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диабетици, това е много важна информация за вашето хранене!

Някой хора си мислят, че вземането на лекарства, коригиращи кръвната захар означава, че не е необходимо да внимават с какво се хранят.

Диета при диабет
Диета при диабет

Това е голяма грешка: храненето при диабет е изключително важно условие за стабилизиране на хода на заболяването. Да контролирате болестта е лесно, ако имате такова желание.

Кои са най-полезните храни

Грейпфрут – Сред плодовете, препоръчани от лекарите за лечение на диабет, той заема господстващо място. В своята структура този плод има много важни минерали за диабетици, но и значително понижава кръвната захар.

Киви – Активно регулира кръвната захар, очиства кръвта, съдържа висок процент на полезни за диабетиците диетични фибри. Ензимите на кивито помагат за намаляване на наднорменото тегло, което е важно за диабетиците.

Нар – Полезен за диабетиците доколкото прочиства кръвоносните съдове, укрепва техните стени, регулира обмяната (метаболизма) на въглехидратите, благодарение на наличието на рибофлавин.

Ябълки – Пектинът, съдържащ се в ябълките, намалява кръвната захар, почиства кръвоносните съдове, има отрицателен индекс на калории.

Райска ябълка – Плодът е много полезен, но е добре, ако се консумира в умерени количества.

Фурми – Много сладък продукт, но съдържа само фруктоза, която не влияе на повишаването на кръвната захар. Умерената консумация на фурмите не е забранено.

Лимони – Намаляват захарта и обогатяват тялото с витамин С. Добре е да се комбинират с други полезни плодове и зеленчуци в салата, например.

Тиква – Препоръчва се за диабетици, тъй като съдържа много фибри, витамини, микро и макро елементи. Тиквеният сок намалява нивото на кръвната захар и премахва лошия холестерол.

Зеленчуци и зеленолистни – Трябва да присъстват в менюто на диабетиците всеки ден. Изключение правят само картофите, тъй като съдържат много въглехидрати.

Зеле – Най-полезният сред зеленчуците за диабетици.

Джинджифил – Активно участва в регулацията на метаболитните процеси на организма. Неговият сок понижава кръвната захар.

Дафинов лист – Настойката му е полезна за диабетици. Няколко листа – 5-6 парчета, залейте с чаша вряла вода. Оставете да изстине, прецедете и пийте три пъти на ден преди храна.

Вредни продукти за диабетиците са преди всичко тези, в състава на които се съдържат много въглехидрати. Ако поставяте инсулин и ядете от тези продукти, трябва да се съобразите и да увеличите дозата на инсулина.

Шоколад, позволява се само малко черен

Бонбони

Пасти и торти

Конфитюри и сладка

Мед в умерени количества

Сладолед

Грозде и стафиди в умерени количества

Банани

Алкохол

Всякакви тестени изделия

Всички газирани напитки

Резюме

Всеки човек сам е господар на съдбата си. Той трябва да може и знае всичко, което ще му помогне да се справи с болестта. И организацията на правилното хранене е на първо място, за да живее нормален живот.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *