Тази билка може да спаси живота ви!

Ревен
Ревен

Ново проучване показва, че съставка, която се съдържа в ревена убива рака, съобщава express.co.uk. Учените планират да използват това мощно вещество, за да създадат нови лекарства. При тестовете се установява, че съставката започва да убива туморите почти веднага и само за два дни унищожава половината от ракови клетки.

Това е надежда, че борбата с различните форми на рака ще може да бъде спечелена. Водещият на проучването Джинг Чен, казва: „Има потенциал да се създаде лекарство, използвайки се тази съставка. Това е вълнуваща област на бъдещи научни изследвания.“

Учените са открили силата на ревена, докато са търсили начини да се потисне ензима 6PGD, който задвижва рака. Неговата активност се увеличава в няколко вида тумори. Учените от Института по ракови заболявания „Уиншип“ към университета „Emory“, в САЩ, са тествали около 2000 съединения и намират parietin – а, който се оказва най-ефективен за потискане на ензима. Важното е, че съединението оставя здравите клетки невредими и унищожава болните. При тестове върху лабораторни мишки се отчита намаляване на растежа на рака на белия дроб само за 11 дни. За този тест е изпозвано по-мощно производно съединение на parietin – а, наречено S3. Същият ефект се наблюдава и при туморните клетки в главата и шията.

Изследователският екип се надява, че резултатите, публикувани в списание „Nature Cell“, ще доведат до разработването лекарства на базата на ревен в рамките на година и ще се допълнят възможностите за лечение.

Веществото е било използвано като средство против мухъл, но не е тестванo като лекарство за хората.

Професор Чен казва, че рака изисква определено ниво на ензима 6PGD, за да расте, но когато нивото му падне раковите клетки започват да намаляват. Той добави: „Насочване на силата към ензима 6PGD ще доведе до ефективно лечение.“ Д-р Хейли Френд от Cancer Research UK призова за повишено внимание. Тя каза, че лекарствата за рака са произведени от най-различни изненадващи натурални съставки, но са изследвани дълго време преди да бъдат пуснати в употреба.  Дори и да е доказано, че съставката parietin лекува рак при хората, е малко вероятно да може да се изяде достатъчното количество и ще трябва да се приема концентрат на съставката.

 

Оценете статията
Оценка 2.8 от 5 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.