Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възможни нежелани реакции при ядене на твърде много бадеми

Ние всички знаем, че ядките бадеми са част от здравословния начин на хранене и се считат за много полезни за сърцето, тъй като са богати на мононенаситени мазнини, протеини, фибри, витамин Е, магнезий, мед, манган, калций, рибофлавин и фосфор.

Яденето на 50-60 грама бадеми на ден се препоръчва. Има много ползи за здравето от консумирането на бадемите. Но ако ядете твърде много, това може да доведе до неприятни странични ефекти. Поради това трябва да знаете какво може да ви сполети, ако прекалявате с бадемите.

Не прекалявайте с бадемите
Не прекалявайте с бадемите

КАЧВАНЕ НА ТЕГЛО

Бадемите намаляват нивото на холестерола, но ако ядете прекалено много бадеми може да напълнеете, тъй като те са с високо съдържание на мазнини и калории. В 30 грама се съдържат 14 грама мазнини и 163 калории.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Бадемите са с високо съдържание на манган, минерална следа, която помага на тялото ни с обмяната на веществата, нервните функции, регулира кръвната захар, както и производството на съединителна тъкан и абсорбцията на калций. Но консумацията на манган не трябва да надвишава повече от 10 мг на ден, тъй като може да предизвика нежелани ефекти, като увреждане на нервите. Яденето на твърде много бадеми може да има неблагоприятно въздействие върху здравето ви, ако приемате някои медикаменти като лекарства за високо кръвно налягане, антибиотици и антиациди.

СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ПРОБЛЕМИ

Бадемите са с високо съдържание на фибри, които са полезни за избягване на запек, но ако прекалите с тях, може да имате стомашно-чревни проблеми, като подуване на корема, спазми и др.п.

ВИТАМИН E ПРЕДОЗИРАНЕ

Бадемите имат високо съдържание на витамин Е, което е 7.4 мг за 30 грама. Яденето на бадеми ви позволява да получите антиоксидантна защита под формата на витамин Е. Но ако ядете и други храни, богати на витамин Е като яйца, пълнозърнести храни, зърнени каши, спанак и в същото време ядете прекалено много бадеми, това може да предизвика предозиране на витамин Е и да доведе до странични ефекти като главоболие, замъглено зрение, диария и газове.

ВЪЗМОЖНИ АЛЕРГИИ

Яденето на всяка храна в излишък понякога може да предизвика алергична реакция. Ако вие ядете прекалено много бадеми, имунната ви система е възможно да развие алергична реакция. Така че яжте бадеми в умерени количества.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *