Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ядките кашу са най-полезни! Вижте защо!

Може да ви е трудно да си представите, че ядките кашу, които са с богат маслен вкус, всъщност са много полезни!

Изпълнени с хранителни вещества и здравословна мазнина, които насърчават здравето на сърцето, ядките кашу са добър избор за всеки.

Кашу против рак и за здрави кости
Кашу против рак и за здрави кости

Здравословни мазнини

Кашуто може да бъде концентриран източник на калории, но това е, защото повечето от калориите в него идват от здравословни мазнини – предимно мононенаситени мазнини. Ако допълните вашата диета с повече ненаситени мазнини, като мононенаситените, може да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания. Това е така, защото се понижават нивата на холестерола, според Американската асоциация за сърдечни заболявания. Докато здравословните мазнини се консумират вместо наситени и трансмазнини, вие получавате сърдечносъдови ползи.

Богати на антиоксиданти

Кашуто също съдържа редица антиоксиданти, включително витамин Е, селен и манган. Антиоксидантите дори само в кашуто са в състояние да предотвратят появата на заболявания, свързани със свободните радикали, такива като рак и сърдечни заболявания.

Магнезий

В 30 грама кашу се съдържат 20% от дневната стойност на магнезий. Той е един от най-разпространените минерали, открити в тялото и е необходим за предпазване на костите ви здрави и силни. Магнезият участва в над 300 ензимни реакции и помага за регулиране и поддържане на кръвната захар и кръвното налягане.

Не яжте много

Въпреки многото ползи, които има кашуто, не бива да ядете много, защото те са концентриран източник на калории. Около 18 средни ядки съдържат 160 калории. Това е напълно достатъчно за една междинна закуска. Спокойно можете да изядете около 30 грама ядки кашу като втора или следобедна закуска вместо други висококалорични храни като сирене или бекон, който е с високо съдържание на мазнини. Така ще имате цялостен баланс на калории.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *