Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За диабетици: 6 начина да подобрите здравето и формата си

Ако сте диабетик, разчитайте на различните организации

Има много начини да подобрите здравето, формата и храненето си, като се осланяте на възможностите, предложени от различни районни организации. Търсете внимателно, като следвате съветите, които ви предлагаме тук.

Вземете си карта за обществен басейн или спортна зала. Срещу минимална членска такса ще си осигурите достъп до басейн, така че ще можете да плувате или да посещавате часовете по водна аеробика. Няма по-щадящо и приятно място да започнете със спортната си програма от водата, която е наш съюзник

диабет
Вярата помага на много хора да ограничат стреса

срещу натиска на гравитацията. Плуването не натоварва ставите, изгаря стотици калории и ви кара да се чувствате като дете през лятната ваканция, но същевременно тонизира мускулите и ви зарежда с енергия. Тъй като теглото ви във водата е само 10 до 15% от масата ви на сушата, плуването или упражненията във вода са много подходящи за хора с неврологични увреждания, засягащи краката, и които трябва да избягват дейности, свързани с натоварване на ставите.

Запишете се в група за силови тренировки. Упражненията с вдигане на тежести са също толкова важни за успешния контрол над диабета, колкото и аеробните. Всъщност са по-ефикасни, защото увеличават чувствителността към инсулина, намаляват риска от изтъняване на костите (остеопороза) и предотвратяват загубата на мускулна маса. А намалената мускулна маса забавя метаболизма и увеличава глюкозата в кръвта. Груповите занимания са по-весели и по-безопасни, отколкото самостоятелните упражнения с уреди.

Сприятелете се с инструктора си. Друг начин да започнете да тренирате тялото си е като си намерите квалифициран личен инструктор, който разполага със собствена зала или прави домашни посещения. Някои треньори предлагат занимания за семейства, двойки или малки групи на по-достъпни цени. Седмичните тренировки в продължение на един-два месеца са чудесен начин да се запознаете с индивидуална програма, която се съобразява с началното ви ниво на физическа подготовка и цели подобряването му с течение на времето. Можете да си потърсите личен треньор в близката спортна зала или в интернет.

Запишете се на курс по здравословно готвене. Можете да изберете и нещо по-нестандартно като вегетарианска, средиземноморска или източна кухня. Това е забавен и продуктивен начин да прекарате време извън дома си.

Включете се в клас по йога в близката спортна зала. Това е още един страхотен начин да противодействате на стреса. Според скорошно американско проучване участниците показвали съществено понижаване на тревожността и повишаване на мотивацията и концентрацията само след осем седмици практикуване на отпускаща разновидност на йогата в сравнение с контролна група. За начало изберете щадяща хата йога, която включва релаксиращи упражнения за дишане.

Последвайте пътя към храма. Вярата помага на много хора да ограничат стреса, като им напомня кои са истински ценните неща в живота. Посещаването на местната църква или храм осигурява убежище от ежедневното напрежение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *