Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НИМЕЗИЛ / NIMESIL

Съдържа нимезулид, захароза, портокалова есенция, лимонена киселина, малтодекстрин, цетомакрогол

Предназначение

нимезил
Нимезил е популярен медикамент при болка и възпаление

НИМЕЗИЛ е нестероидно противовъзпалително средство. Препоръчва се при остри болки и локални възпаления, подходящо при менструални болки.

Как се приема

НИМЕЗИЛ се предлага под формата на гранули – дозирано в сашета за еднократно приложение. Стандартната дозировка е два пъти дневно по едно саше след хранене. Дозата гранули се разтваря в чаша вода и се изпива веднага. Не се препоръчва прием, по-дълъг от 15 дни.

Възможни нежелани ефекти

Някои от страничните ефекти от приема на медикамента изискват консултация с медицинско лице, а в по-екстрени случаи и незабавна лекарска намеса. НИМЕЗИЛ може да причини стомашен дискомфорт, болки и гадене, повръщане, повръщане на кръв и/или черни изпражнения. Тези симптоми са свидетелство за вътрешно кървене, което изисква прекратяване на приема и бърза връзка с неотложна помощ.

В някои случаи лечението с НИМЕЗИЛ може да провокира обриви и смущения в дишането, задушаване и свистене, пожълтяване на кожата, промяна в цвета и количеството на отделената урина. Възможна е появата на отоци по лицето и крайниците, усещане на постоянна умора.

По-рядко е съобщавано за промени в кръвните показатели, засилващо се чувство на тревожност, халюцинации и кошмари, горещи вълни, тежки кожни обриви.

Има и единични случаи с комплексна проява на описаните симптоми, както и засилващо се кървене в различни зони на тялото, проява на хепатит, смущения в отделителната система, смущения в чернодробните функции, астматични пристъпи, копривна треска и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НИМЕЗИЛ не бива да се приема при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за пациенти, преживели стомашно-чревни кръвоизливи, с язва или гастрит, склонни към проблеми в кръвосъсирването. Не бива да се прилага при потребители, преживели мозъчен инсулт или с отклонения в чернодробните функции.

Не се препоръчва при сърдечна недостатъчност и бъбречни заболявания в напреднал стадий.

Да не се дава на деца, които не са навършили 12 години.

Не е подходящ през последния триместър на бременността и по време на кърмене.

Не прилагайте НИМЕЗИЛ при състояния с висока температура.

Продуктът не е подходящ за потребители, които редовно консумират алкохол.

Взаимодействие с други медикаменти

Установени са лекарствени взаимодействия на НИМЕЗИЛ, които при паралелен прием с други продукти се проявяват двупосочно с намаляване или усилване на терапевтичния ефект. Лекуващият следва да прецени кои комбинации трябва да бъдат изключени и кои са възможни при определени условия – например пауза между приема на НИМЕЗИЛ и друг медикамент. Предупреждението се отнася за кортикостероиди, антикоагуланти, литий, лекарства за депресии, метотрексат, циклоспорин.

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 15 сашета х 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *