Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесни начини за подсилване на имунната система през есента

Сезонът есен е изключително важен за подсилване на имунната система, защото тя гарантира здраве през зимата – това е важен принцип

Първото нещо, което трябва да имаме предвид е липсата на достатъчно слънце през есента.

Слънцето е важен фактор, който по един спонтанен начин влияе добре не само на нашите сетива и емоции, но на кожата, ноктите и на цялата имунна система, защото ни зарежда с витамин D.

Когато няма достатъчно слънце, ние сами трябва да се грижим за здрав имунитет, ако не искаме през зимата да се разболеем от някой грипен щам, като познатия ни вече „Калифорния“ или новият „Швейцария“.

От есента започнете да пиете   на гладно сутрин по 1 ч.л. орехово масло или ленено масло.

Ореховото масло е по-полезно за хората, които страдат от сърдечно-съдови проблеми, а лененото дава мощна сила на организма да издържа на студ, вируси, настинки.

Научете се да ядете червено цвекло. То е подходящо нарязано на ситни парченца или настъргано за всякакви салати – от китайско зеле, марули, салата „Айсберг“, прясно зеле.

Ако знаете, че имате по-слаба имунна система, пийте пресен сок от червено цвекло, но поне 2 часа след неговото изцеждане, защото така от него отлитат вредните вещества, които довеждат до гадене, повръщане или световъртеж.

imunitet
Започнете да подсилвате своята имунна система още сега

Започнете да ядете тикви, защото са богати на витамин С и подобряват работата на цялата отделителна система.

Ако нямате навик да ядете ябълки, научете се. Ако не можете да ги консумирате на резени, стържете ги.

Тяхната целулоза също е изключително полезна, защото прочиства стомаха.

Не забравяйте за полезните моркови. Сок от моркови, но не постоянно, защото кожата пожълтява, е особено полезен за очите.

Настъргани 1 или 2 моркова денем, зареждат организма с витамин С и прочистват от натрупаната шлака.

Ако сте приготвили вкъщи сок от черен бъз – пийте от него. Най-лесният начин е 1 с.л. сок от бъз, разредена в чаша с вода на гладно. Дава енергия през целия ден, защото количеството витамин С е огромно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *