Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от лук лекува кръвта

За много хора днес лукът не е просто зеленчук, с който манджите и салатите стават по-вкусни

сок от лук С лук се лекуват много болести. За целта може да се ползват както сухите обелки, така и сокът от лук.

Какви полезни вещества съдържа сокът от лук?

Отдавна се знае, че лукът е много богат на минерални и биологично активни вещества. Той има естествени захари, инулин, витамин В, витамин C, E, K, PP, белтъчини, каротин, ензими, минерални соли, сапонини , растителни, етерични масла, кемпферол. И още – ако всеки ден изяждате до 100 грама пера от зелен лук, ще задоволите дневните нужди на организма от витамин С. Лукът също така има и много минерали: калий, калций, желязо, фосфор, манган, цинк, мед, кобалт, йод и флуор.

Този толкова популярен зеленчук унищожава патогените на много заболявания: дифтерия, дизентерия, туберкулоза. Освен това има и пагубен ефект върху стрептококите и други болестотворни микроби.

Сокът от лук запазва всички хранителни вещества, затова се използва от древни времена в народната медицина, както лечение на различни заболявания, така и за превенция.

Сокът от лук подобрява функцията на стомаха и червата, осигурява лесен слабителен ефект, нормализира кръвната захар и често се използва като тоник. Прием на сок лук може да се прилага за почистване на токсините и слузта на дихателните пътища, както и за подобряване секрецията на стомашната киселина и апетита.

Сокът от лук се сдоби с още едно чудновато лечебно свойство – да сваля нивото на кръвната захар. То бе доказано от научен екип в Нигерия при опити с плъхове с индуциран диабет. Онези от тях, на които е даван екстрактът от лук, са свалили значително нивата на кръвната захар и на холестерола.

Това е второто изследване за ползите от лука срещу диабет. През 2009 г. бе доказано, че екстракти от чесън и от лук намаляват съдържанието на глюкоза в кръвната плазма и спомагат за отслабване.

Още по-рано – през 2005 г., бе установено, че антиоксидант, съдържащ се в люспите на лука, сваля кръвното налягане. При повторно изследване през 2011 г. се оказа, че това свойство на лука се дължи на веществото кварцетин. Оттогава то се предписва като хранителна добавка за хора с болни сърца.

Как трябва да се пие сок от лук? Сокът от лук се приема 4 пъти на ден по една супена лъжица преди хранене. Може след като поемете сока от лъжицата, да туширате неприятното лютене с няколко глътки топла вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *