Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фолиевата киселина може да предотврати инсулт!

Приемането на фолиевата киселина може да е ключът към предотвратяването на инсулт при пациенти с високо кръвно налягане, според китайско проучване.

folievaАко всичко, което е необходимо, за да се предотврати най-голямата заплаха за здравето в световен мащаб е витамин В9, тогава ние трябва да помислич за проверка на кръвните нива на пациентите на фолиева киселина.

Новото изследване е водено от д-р Йонг Хуо на университета в Пекин. Екипът на Хуо е проследил резултати на повече от 20 000 възрастни в Китай с високо кръвно налягане, които не са претърпели сърдечен удар или инсулт.  Участниците били рандомизирани да вземат ежедневно хапче с фолиева киселина и еналаприл за високото кръвно налягане или хапче само с еналаприл. При среден период на лечение от 4,5 години, първите удари настъпили в 2,7% от тези в групата, които приемали еналаприл и фолиева киселина и 3,4% от тези в групата, които приемали само еналаприл, показва проучването. Това означава, че рискът от инсулт е с 21 на сто по-нисък при хората, които приемат допълнително фолиева киселина.

Констатациите са важни за превенцията на инсулт в света. Констатациите ще важат и за хора без високо кръвно налягане.

От друга страна, ниските нива на фолиева киселина може да са свързани с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Често, аномалия в конкретен ген, наречен MTHFR може да доведе до ниски нива на фолат.

Как да приемаме фолиева киселина

Тя се намира естествено в тъмните листни зеленчуци, боб, грах и цитрусовите плодове. Много храни – като хляб, зърнени култури и макаронени изделия – сега са обогатени с фолиева киселина. Витамин В9 може да се приема в добавки.

Въпреки че ние се надяваме, че диетата ще бъде най-добрият източник на хранителни вещества, понякога е невъзможно да се получи достатъчно основни хранителни вещества в нашия хранителен режим. Проучването показва, че добавянето на фолиева киселина може да помогне за предотвратяване на риска от инсулт.

 

Топ 12 на зелените листни зеленчуци и какво лекуват

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *