Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При обезкосмяване не допускайте тези грешки

Много грешки се допускат при обезкосмяване, а те могат да причинят заболявания и неприятни странични ефекти

В последните години дамите, а и много сред мъжете държат на своето обезкосмяване. Но се оказва, че много хора дори и не подозират какви грешки допускат при премахване на нежеланото окосмяване на различните места по своето тяло. Сайтът ezine.bg ни разкрива тези грешки и дава решения, благодарение на които ще защитим себе си и своето здраве.

Една от най-сериозните грешки, които дамите правят, е да се обезкосмяват точно преди цикъл. Специалисти твърдят, че най-подходящото време за лазерна епилация или подлагане на кола маска, е във времето на овулация. Козметиците са категорични, че тогава резултатите от вашето обезкосмяване ще са най-добри, а болката няма да е толкова силна.

epilacia
Внимавайте при обезкосмяване

Кожата ни е особено чувствителна и веднага след ставане от сън. Тя е леко подпухнала, не се е разбудила, затова не бива да я атакувате с болезнени процедури. Порите са свити и затова трудно бихте се справили с премахването на нежеланите косъмчета.

Уважаеми дами, в никакъв случай не ползвайте дълго време еднократните самобръсначки, те не случайно носят и подобно име. Колкото по-често си сменяте самобръсначките, толкова ще е по-голяма гаранцията ви, че няма да хванете гъбички или други кожни проблеми.

Особено важно условие е това за бръснене в интимната област. Там хигиената трябва да е на ниво, затова сменяйте самобръсначката си всеки път. Важно е да се пазите, тъй като гъбичките са изключително упорити и във влажна среда се разпространяват много бързо.

Козметиците съветват да не пропускаме да ексфолираме кожата си. При този процес ние премахваме най-горния слой от мъртви клетки, които предизвикват така неприятното врастване на космите при обезкосмяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *