Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какви усложнения предизвиква алергията от мухъл

Алергията от мухъл не застрашава живота

Алергията от мухъл не е животозастрашаваща!
Алергията от мухъл не е животозастрашаваща!

Ако при дъждовно време усещате, че симптомите на вашата алергия се задълбочават, то по всяка вероятност причината за това е появилият се мухъл.

Важно е да се знае, че алергията от мухъл не застрашава здравето и живота, както мнозина смятат, но определено може да предизвика редица неприятни усещания.

Самото проявление на алергията може да варира от съвсем леко до ясно изразено, като някои от най-опасните състояния ще изброим сега. Като за начало, ще споменем, че алергичната реакция може да доведе до астматичен пристъп, тъй като спорите на мухъл провокират всички симптоми на затрудненото дишане. Гъбичната инфекция, която поразява синузите, също се свързва със спорите на мухъла, тъй като се смята, че те са тези, които изпълняват ролята на „спусък”, стартиращ възпалението.

Друго усложение в резултат на появила се от мухъл алергия е бронхопулмоналната аспергилоза, която също е състояние, характерно за болните от астма.

Смята се, че спорите на мухъла са един от първите установени алергени, като разпространението им особено във влажни райони е голямо. Те попадат в човешкия организъм най-често през носа заедно с вдишания вздух, предизвиквайки алергични или астматични пристъпи. Проблемът става още по-мащабен, когато попадайки върху мокра или влажна повърхнст, спорите образуват колонии. Това може да се случи през цялата година, поради което се смята, че алергията от мухъл не е сезонна.

Като основен признак на състоянието се посочва повишеното ниво на хистамин в организма, в резултат на което се появяват и кохането, кашлянето, сълзенето на очите. Понякога тези симптоми се бъркат с настинка или възпаление на синусите. При хората, които страдат от астма, тези симптоми могат да бъдат още по-ясно изразени и опасни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *