Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРЕКТАЗИДИН MR/ PRECTAZIDINE MR

Съдържа триметазидин, натриев хлорид, повидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, целулозен ацетат

Предназначение

prestazidineПРЕКТАЗИДИН MR е лекарствен продукт, който съдейства за намаляване на стенокардните пристъпи и редуцира потребността от използване на нитроглицерин. Приемът му увеличава способността да се поемат физически натоварвания. Ограничава случаите на световъртеж и замайване, редуцира тяхната интензивност. Съдейства за отслабване и по-лесно понасяне на състояния със заглъхване или шум в ушите и отслабен слух.

Препоръчва се при исхемична болест на сърцето – профилактично или като част от дългосрочна терапия. Продуктът е добър за лечение при влошено кръвоснабдяване на вътрешното ухо – състояние, причиняващо нарушения на равновесието и/или слуха.

ВНИМАНИЕ! Това лекарство не е предназначено за овладяване на остри стенокардни пристъпи или ивфаркт на миокарда! При съмнения за подобно събитие незабавно търсете медицинска помощ!

Как се приема

ПРЕКТАЗИДИН MR е медикамент, който се взема по лекарско предписание. Лекуващият определя дозировката и продължителността на лечението.
Най-често вариантът на лечение с този продукт е два пъти дневно по една таблетка – сутрин и вечер. Таблетките се гълтат цели с вода по време на хранене.

Ако пропуснете прием – не вземайте двойна доза, а изчакайте обичайното време за следващата таблетка. При неволно предозиране потърсете консултация с лекар. Не променяйте самоволно схемата на прием и не прекратявайте лечението с този медикамент без лекарска препоръка!

Възможни нежелани ефекти

ПРЕКТАЗИДИН MR принципно се понася добре, но има отделни данни за странични ефекти от приема му. Най-често става дума за стомашен дискомфорт и гадене, повръщане, болки, диария.

Съобщавано е и за обриви и уртикария, главоболие, по-рядко виене на свят. Редки са случаите с нарушения на кръвообращението – зачервяване, силно понижаване на кръвното налягане.

Има и единични случаи с нарушени движения и скованост, неконтролирано треперене – такива ефекти се прекратяват при спиране на приема.

Ако са налице описаните или други симптоми, които се свързват с приема на лекарството, на всяка цена се прави консултация с лекар и най-често медикаментът се спира.

Кога НЕ БИВА да се приема

ПРЕКТАЗИДИН MR не бива да се прилага в случаите на алергия към някой от компонентите.

Не се препоръчва за бременни или кърмачки.

Този медикамент не се прилага при деца и подрастващи на възраст под 18 години.

Не е подходящ за пациенти с Паркинсон, синдром на неспокойните крака, тремор.

Да не се прилага в случаи на бъбречни увреждания.

По преценка на лекуващия пациенти на възраст над 75 години могат да вземат този медикамент, но е необходим стриктен контрол върху състоянието им.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани негативни ефекти за пациента при паралелен прием с други лекарствени продукти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 14 лв за  60 таблетки х 35 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *