Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЗИРИД / ZIRID

Съдържа итоприд хидрохлорид, лактоза монохидрат, царевично нишесте, кроскармелоза натрий, силициев диоксид колоиден безводен, магнезиев стеарат

ziridПредназначение

ЗИРИД е лекарствено средство, с чиято помощ се предотвратява гадене и повръщане. Прилага се в случаи, когато има проблеми във функционирането на храносмилателната система, задържане на храната в стомаха, болки и натиск поради проблемно транспортиране на хранителни вещества. Обикновено при такива болестни състояния се наблюдава загуба на апетит, тревожност и склонност към гадене и повръщане.

Как се приема

Този медикамент се приема по лекарско предписание. Стандартната таблетка има деление, което позволява точен прием на по-малки дози. Дозата и продължителността на приема се определят от характера на заболяването и състоянието на пациента.
Обикновено лекарят назначава прием на една таблетка три пъти дневно преди хранене, с вода. Ако лечението даде положителен резултат, дозата може да се редуцира на половин таблетка три пъти дневно.

Възможни нежелани ефекти

Лечението със ЗИРИД може да причини някои странични ефекти, които застрашават здравето на потребителя. При отклонения, които се свързват с този медикамент, трябва незабавно да се потърси лекарска помощ, а медикаментът да не се приема до нови указания от лекуващия.

Най-често съобщаваните негативни ефекти са свързани с алергични реакции – сърбеж и кожни обриви, отоци на лицето и крайниците, затруднено дишане и/или преглъщане. По рядко се регистрират отклонения във функциите на стомашно чревния тракт: коремна болка, диария или обратно – запек. При отделни потребители се отчита обилно отделяне на слюнка и главоболие, влошено качество на съня, замайване и загуба на концентрация. При клинични изследвания се констатират промени в кръвната картина с отклонения в стойностите на креатинин, билирубин и урея, редукция на белите кръвни телца, повишени стойности на хормона пролактин.

При някои пациенти е изразена раздразнителност, те се оплакват от умора и болки в гърдите или гърба. Видимото пожълтяване на кожата, изразено в редки случаи, насочва към промени в чернодробните функции.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЗИРИД е противопоказен при пациенти с алергия към някой от компонентите на лекарството.

Да не се прилага при деца!

Не е подходящ за лечение на бременни и кърмачки, както и за пациенти в напреднала възраст и с тежки увреждания на черния дроб и бъбреците.

Лекарственият продукт не бива да се препоръчва на пациенти със специфични заболявания, при които е противопоказно бързото транспортиране на храната от стомаха. Медикаментът създава риск при потребители, склонни към вътрешни кръвоизливи, с язва или перфорации.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на това лекарство с други може да усили или отслаби ефекта както на ЗИРИД, така и на останалите продукти. Възможно е също съвместното приложение да стимулира негативни странични ефекти, поради което медикът трябва да бъде информиран за ситуацията и да прецени по какъв начин ще бъде лекуван пациентът.

Особено внимание е необходимо при комбиниране на ЗИРИД с медикаменти за лечение на белодробни проблеми, астма, паркинсонизъм, диария. Такива средства, както и медикаментите за контрол върху спазми на гладките мускули, редуцират действието на ЗИРИД. Важно е лекуващият да прецени и възможното съвместяване на продукта с други лекарства за заболявания на стомашно-чревния тракт.

Усреднена цена в аптеките – 21 лв за опаковка от 40 таблетки х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *