Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КСАНАКС / XANAX

Съдържа алпразолам, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, докузат натрий + натриев бензоат , колоиден силиций, магнезиев стеарат, царевично нишесте, оцветители

xanax-25Предназначение

Този медикамент се използва за лечение на депресии, тревожно-депресивни състояния и различен тип психически разстройства. Прилагането на КСАНАКС става по лекарско предписание.

Как се приема

Таблетките КСАНАКС се приемат в дози и с продължителност, зависещи от характера на здравословния проблем и начина, по който болестното състояние се повлиява. Пациентът не може самоволно да променя дозировката или да спира лечението при появата на първите благоприятни резултати.

Ако е пропуснат прием на таблетки по индивидуалната схема, пациентът може да вземе съответната доза с известно закъснение. Трябва обаче да се прецени дали времето не е прекалено близко до следващия планов прием.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с КСАНАКС често има оплаквания от главоболие, объркване, световъртеж, замайване, депресия, влошена памет и говорни нарушения. В някои случаи зрението се замъглява, пациентът чувства постоянна умора и раздразнителност. Възможно е да се чувства гадене, запек.

По-рядко се съобщава за нарушения на съня, халюцинации, враждебност и агресивно поведение, отслабване на либидото, отклонения в цикъла при жените, обриви и дерматит, жълтеница, незадържане на урина. Регистрирани са единични случаи на тежки алергични реакции с отоци на лицето и гърлото, хепатит.

Не е изключено при продължително лечение пациентът да развие зависимост към КСАНАКС, а при прекратяването му да се прояви синдромът на отнемането. По тази причина пациент, лекуван с този продукт, не бива да спира приема му самоволно, а само по предложена от лекуващия схема.

Кога НЕ БИВА да се приема

КСАНАКС не бива да се взема при изразена алергия към някоя от съставките на медикамента.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с миастения гравис, сънна апнея, дихателна недостатъчност, бъбречни увреждания и чернодробни страдания.

КСАНАКС не се използва за лечение на деца и пациенти на възраст под 18 години.

Не употребявайте алкохол, докато трае лечението ви с КСАНАКС.

Бременни и кърмачки не могат да приемат това лекарство.

КСАНАКС влошава концентрацията на вниманието и ориентацията, поради което при лечение с него не следва да се шофира; опасна е и работата с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да изиска от пациента си информация за приемани наскоро или в момента други медикаменти. За да се избегнат възможни негативни последици от лекарствени взаимодействия, лекарят трябва да прецени безопасността и начина на съчетаването им.

Усреднена цена – 2 лв за опаковка от 30 таблетки по 0.25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *