Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СТОПЕРАН / STOPERAN

Съдържа лоперамидов хидрохлорид, лактоза монохидрат, царевично нишесте, талк, магнезиев стеарат, желатин, оцветители.

Stoperan-box2-copyПредназначение

СТОПЕРАН е лекарствен продукт, препоръчван при прекомерно активирана перисталтика на дебелото черво и диария. Съдържащият се в медикамента лоперамид потиска перисталтиката и насърчава резорбирането на течности. По този начин се намаляват изхожданията, редуцира се водното съдържание във фекалиите и се променя (втвърдява) консистенцията им. Продуктът се прилага успешно както при остри, така и при хронични състояния на стомашни разстройства.

Как се приема

Продуктът е предназначен за перорална употреба; приемът му се препоръчва от лекар. Дозировката и продължителността на лечението зависят от характера на здравословния проблем и възрастта на пациента.

Възрастни и деца над 12 години вземат първоначално две капсули СТОПЕРАН при остра диария и по една – след всяко следващо изхождане. Дневният прием не бива да превишава 8 капсули. При хронична диария лечението е две капсули дневно; при усложнения се допуска завишен прием, но не повече от 6 капсули дневно. Същият режим се препоръчва и при деца над 12 години, но се отчита теглото им. Пределно допустима доза е 3 капсули дневно на 20 кг, като се запазват и максималните дневни дозировки в параметрите за възрастни.

Деца от 9 до 12 години могат да лекуват остри и хронични състояния с прием на една капсула при всяко изхождане, но не повече от 3 на ден.

Деца от 6 до 9 години поемат до 3 капсули дневно при остри и 2 – при хронични състояния на диария.

Не се препоръчва продължителен прием на медикамента заради опасност от токсично въздействие върху организма. Ако въздействието на СТОПЕРАН е ефективно след кратък прием, лечението може да се прекрати. При предозиране се налага незабавна консултация с лекар, тъй като медикаментът може да причини запек с усложнения във функциите на чревния тракт, негативно въздействие върху централната нервна система – сънливост и лоша координация, обърканост, потискане на дишането. Подобни симптоми налагат прилагането на антидот – в случая налоксон.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на СТОПЕРАН може да причини негативни странични ефекти, което е сигурен знак, че имате нужда от незабавна лекарска консултация!

Често се наблюдават сънливост и постоянна умора, виене на свят, главоболие. Продуктът оказва въздействие върху функциите на стомашно-чревния тракт, като е възможно пациентите да се оплакват от болки в корема, газове и подуване, запек, влошено храносмилане.

В други случаи реакцията засяга кожата – обриви, зачервяване и сърбеж, лющене на епидермиса.

Присъщи са и класически алергични реакции със засягане на дихателната система, поява на отоци по лицето и гърлото, виене на свят. Има данни за пациенти, при които настъпва задържане на урината.

Кога НЕ БИВА да се приема

СТОПЕРАН не се използва за лечение на деца под 6-годишна възраст.

Не вземайте СТОПЕРАН, ако сте алергични към някоя от съставките му.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с различни форми на колит, при дизентерия с кръв в изпражненията и температура, при диагностициран мегаколон.

Ако приемът на медикамента причинява запек още в началната фаза на лечението, то следва да се прекрати незабавно.

Медикаментът не е подходящ за потенциални потребители с чернодробни заболявания, както и за ХИВ-позитивни пациенти.

Приемът на СТОПЕРАН от бременни и кърмачки може да се допусне единствено по лекарска препоръка и под стриктно наблюдение.

Лечението с този продукт причинява умора и сънливост; не шофирайте, ако се налага да приемате СТОПЕРАН!

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да бъде уведомен от пациента за всички медикаменти, които е приемал наскоро или приема в момента заради друг здравословен проблем. Някои от лекарствените комбинации при паралелен прием могат да обезсилят или да активират допълнително действието на продуктите. Известно е от практиката, че не се препоръчва едновременен прием на СТОПЕРАН и хинидин – продукт при сърдечна аритмия, както и комбинирането с медикаменти за ХИВ-позитивни пациенти.

________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 8 капсули х 2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *