Терапия с парафин за здраве и красота

Процедурите с парафин връщат здравето и красотата

Първоначално терапията с парафин е използвана за отпускане на кожата преди масаж или като топли компреси при ставни болки, артрити и невралгии. Невероятните свойства на парафина разширяват приложението му не само в медицинската парафинотерапия, а и за козметични процедури с бърз и дълготраен ефект.

Терапия с парафин за здраве и красота
Терапия с парафин за здраве и красота

Главното положително качество на парафина е способността му да акумулира топлината. Над 50 градуса той се топи, като се превръща в лепкава бяла маса и тогава се нанася върху кожата. Една любопитна подробност: дори да иска, човек не може да се изгори с разтопения парафин, защото температурата е ниска, а запазената топлина не се отдава изведнъж, а постепенно.

При процедурите с парафин температурата на кожата се увеличава с 1-2 градуса. Тя се омекотява и овлажнява. Загряването предизвиква увеличен приток на кръв, а това ви ускорява възстановяването при артрит, тендовагинит, възпаления и невралгии, и има положителен ефект върху ставите.

Парафинът кара кожата да диша и действа като микросауна. С повишаване на температурата порите се отварят, а с потта се изхвърлят вредните вещества. Парафиновата маска не пропуска вода и при изстиване влагата попива обратно, но токсините са с по-големи молекули и не се абсорбират. Освен това парафинът се свива и осигурява равномерен натиск. Това предизвиква незабавен ефект, като изглажда фините бръчици и подпухването на кожата, особено забележимо по лицето и ръцете. Парафиновите процедури са ефективни и за справяне с целулита, специфични кожни проблени, като усилват ефекта на използваните масажни масла и други лечебни и козметични продукти.

Ефектът на такива процедури е забележителен и се проявява моментално, но за да бъде дълготраен е необходимо да повтори 2-3 пъти през десетина дни. И не е задължително да се посещава козметичен салон, процедурата може да се извърши и у дома. Купува се чист парафин от аптека и се разтопява на водна баня в емайлиран съд, или в специална парафинова вана. Предварително трябва да се погрижите за кожата си и да я подготвите.

Да напомним, че терапията с парафин не е полезна за всеки. Не се препоръчва при диабет, обриви, хипертония, инфекциозни заболявания и разширени вени на краката, затова първо се консултирайте с лекар. Ако искате да се освободите от болежките и се почувствате с подмладена и тонизирана кожа, а нямате условия у дома, може да потърсите услугите на специалист – със сигурност резултатите от терапията с парафин ще подобрят видимо вашето здраве и самочувствие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *