БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Стволови клетки спасяват от болките в гърба

Американски учени откриха нов тип терапия на хроничните болки в гърба. Става дума за инжектиране в гръбнака на стволови клетки, извлечени от собствената мастна тъкан на пациента.

bolki-v-gyrbaВ продължение на 20 минути чрез липосукция се извличат около 40 милиона стволови клетки, описват от medikforum.ru. Стволовите клетки се инжектират в онези точки на гръбнака, където има повредени междупрешленни дискове – главна причина за проблема. Както е известно, стволовите клетки са в състояние да формират различен тип тъкани и да поемат функциите им.

Авторите на новата лечебна технология защитават тезата, че чрез тези инжекции се стимулира възстановяването на дисковете. Методът съществено се различава от традиционните, при които се разчита на физиотерапия или обезболяващи медикаменти. Счита се, че тази нова лечебна технология не само ще освободи пациента от проблема му, но и ще го предпази от рецидиви.

На първия етап от лечението лекарите вземат около 100 милилитра мастна тъкан от коремната област, от която се извличат стволовите клетки. Доскоро подобен материал е добиван от костния мозък. Освен, че процедурата е много мъчителна, количеството стволови клетки е значително по-малко в сравнение с това от мастната тъкан.

Предварителните изпитания върху животни доказват, че новото лечение подобрява с 26% състоянието на гръбначния стълб. Паралелно с въвеждането на стволовите клетки се добавя и физиологична течност, което допълнително подобрява “смазването” на проблемните части. В момента изпитанията се провеждат върху сто доброволци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *