Ако имате проблеми със сърцето, дишайте дим от свещи

Учени твърдят, че вдишването на дима от свещите подобрява сърдечния ритъм.

Все пак става въпрос за свещи от пчелен восък и соя. Защото е всеизвестно, че парафиновите свещи освобождават вредни химикали, от които може да си причините рак, астма или най-малкото – екзема. Трябва да се използват свещи, направени от възможно най-много естествени съставки, без оцветители и аромати, за да не вдишвате изпаренията им при горене.

Изследователите са направили експеримент, като са поставили две групи хора в различни стаи. В едната стая без да знаят хората са вдишвали въздух, в който има и дим от свещи. След като не знаят какво вдишват, естествено е да се предположи, че ефектът не може да бъде от успокоителния ефект на леката светлина.

Учените обясняват това лечебно действие на свещите с това, че при горенето се отделят минимални количества натрий и калий, а те имат благотворно въздействие за сърцето, тъй като участват в регулирането на неговия ритъм.

В ароматерапията също се използват свещи за облекчаване на стреса.

Всеки процес, който произвежда малки частици от материали като изгарянето (защото димът е частици пепел), които могат да бъдат вдишани или погълнати, има потенциала да причини вреда, ако се „консумира“ в излишък.

Например, тютюнът може да се използва за засилване на ароматни смеси, обаче, вдишването на дима е същото като пасивното пушене – последиците от които са добре известни и документирани научно.

Човешкият бял дроб наистина има способността естествено да се очиства от това, което счете за дразнещо, но той не е регенеративен орган и може би трябва повече да мислим, за това което вдишваме. Защото  димът е форма на замърсяване в края на краищата.

Ароматерапията ще помогне да сте по-красиви и здрави!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *