БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Ако имате проблеми със сърцето, дишайте дим от свещи

Учени твърдят, че вдишването на дима от свещите подобрява сърдечния ритъм.

Все пак става въпрос за свещи от пчелен восък и соя. Защото е всеизвестно, че парафиновите свещи освобождават вредни химикали, от които може да си причините рак, астма или най-малкото – екзема. Трябва да се използват свещи, направени от възможно най-много естествени съставки, без оцветители и аромати, за да не вдишвате изпаренията им при горене.

Изследователите са направили експеримент, като са поставили две групи хора в различни стаи. В едната стая без да знаят хората са вдишвали въздух, в който има и дим от свещи. След като не знаят какво вдишват, естествено е да се предположи, че ефектът не може да бъде от успокоителния ефект на леката светлина.

Учените обясняват това лечебно действие на свещите с това, че при горенето се отделят минимални количества натрий и калий, а те имат благотворно въздействие за сърцето, тъй като участват в регулирането на неговия ритъм.

В ароматерапията също се използват свещи за облекчаване на стреса.

Всеки процес, който произвежда малки частици от материали като изгарянето (защото димът е частици пепел), които могат да бъдат вдишани или погълнати, има потенциала да причини вреда, ако се „консумира“ в излишък.

Например, тютюнът може да се използва за засилване на ароматни смеси, обаче, вдишването на дима е същото като пасивното пушене – последиците от които са добре известни и документирани научно.

Човешкият бял дроб наистина има способността естествено да се очиства от това, което счете за дразнещо, но той не е регенеративен орган и може би трябва повече да мислим, за това което вдишваме. Защото  димът е форма на замърсяване в края на краищата.

Ароматерапията ще помогне да сте по-красиви и здрави!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *