Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изварата пази от рак

Изварата се получава от пресичане на белтъците на млечни продукти като мляко, суроватка, мътеница

извара

Тя е с много високо съдържание на белтъчини. В 100 г извара се съдържат около 20 г белтък. Има пълномаслена извара, но дори в нея мазнините са в пренебрежимо малко количество. Тези, които правят протеинова диета за отслабване, предпочитат обезмаслената, идеална за случая. Изварата има мека консистенция, може да бъде и леко зърнеста. Вкусът й е млечнокисел, леко сладникав. Полезността на изварата се състои и в нейните почти 20 незаменими аминокиселини, протеини, калций, желязо, фосфор, магнезий, лактоза. Благодарение на високото съдържание на калций тя е голям помощник на всяка жена, защото заздравява костите, косата, ноктите. Калцият подобрява и съня, така че вечеря, съдържаща извара, е добра за хора, които имат проблеми в тази посока. Изварата не трябва да се пренебрегва от нито една възрастова група – тя помага на децата да растат бързо и със здрава костна система, изключително полезна е за бременните и кърмачките и на всяка цена наблегнете на нея, ако ви предстои климактериум или сте вече в него. Витамините в изварата пък – А, Е, R В2, В6 и В12, помагат за усвояването на храната и са важни за сърцето и кръвта.

Съществуват редица нови изследвания, които свързват полезността на изварата с превенцията и борбата с рака, тъй като тя засилва междуклетъчните връзки. Предлага се следната рецепта за профилактика на ракови заболявания: смесете 150 г извара с 2 с.л. ленено масло и го хапвайте веднъж дневно или на няколко приема. Това според специалистите редуцира туморите и предпазва от появата на им.

За да има максимална полза от нея, съветват изварата да бъде консумирана със захар, плодове, кафе, шоколад и повечко мазнини. Ако пийвате алкохол, също имайте предвид изварата като добро мезе, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *