Кимионът предпазва от рак! Пробвайте тази лесна рецепта!

kimionПо отношение на разнообразието в употребата зелето няма конкуренция. То може да се задушава, да се готви на пара, да се вари и да се консумира сурово в салати. В тази рецепта кимионът придава пикантност, а орехите го правят ароматно и хрупкаво.

Продукти:

2 чаени лъжички растителна мазнина

1 малка глава лук, ситно нарязана

1 чаена лъжичка кимион на зърна

450 грама зелено зеле с изрязана сърцевина и нарязано на тънки ивици

1 супена лъжица ябълков оцет

2 малки хрупкави червени ябълки, почистени от семенната част и нарязани на малки кубчета

1 чаена лъжичка незахаросан мед

2 супени лъжици накълцани орехи (печени)

Начин на приготвяне: 

Загрейте олиото на умерена температура в голям тиган (с незалепващо покритие). Прибавете лука и кимиона. Задушете леко за 5 минути или докато лукът омекне.

Добавете зелето и оцета и разбъркайте. Покрийте съда и варете 4 минути или докато зелето поомекне. Махнете капака и увеличете котлона на силна степен. Прибавете ябълките и меда. Като разбърквате често, гответе 4-6 минути или докато ябълките омекнат, но останат хрупкави и по-голямата част от течността се изпари. Прехвърлете ястието в чиния за сервиране и го поръсете с орехите, ако ги използвате.

Ползи за здравето:

Зелето има отлични хранителни свойства, като се има предвид съдържанието му на витамин С и на влакнини, и то е дори още по-богато на биофлавоноиди и други фитовещества, за които се смята, че предотвратяват появата на рак.

Кимионът, принадлежащ към семейството на моркова, съдържа фитовещество, наречено лимонен, което може да предпази от рак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *