Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народно лечение с анасон

Препаратите по народни рецепти със съдържание на анасон оказват стимулиращо действие върху моторната и секреторната функция на храносмилателната система.

anriАнасонът може да предизвика отхрачване и има слабо дезинфекциращо действие, пишат от web-zdrav.ru .
Отвари и настойки от анасонови семена се прилагат при бронхит, кашлица, запек и в съчетание с други лекарствени средства, като подобряват вкуса им. Често анасонът е съставка от сложни биоактивни композиции на лекарствени треви. В индийската медицина масово се прилага като пикочогонно средство.

От анасонови семена се прави популярна настойка – анасонов чай, който обикновено се препоръчва като отхрачваща напитка. Облекчава пристъпите на астма и подобрява лактацията при кърмещи майки. Известна е способността на настойката да смъква температура. Овладява и неутрализира коремни спазми и подобрява работата на храносмилателната система.

Анасоновите семена се използват интензивно в парфюмерийната, фармцевтичната, хранително-вкусовата система. Листата на анасона се използват като добавка в зелени салати. Плодовете и ароматното масло имат приложение в сладкарската промишленост, а също в общественото хранене и ресторантьорството – като ефективна подправка. С помощта на анасона традиционно се овкусяват и ароматизират супи, сосове, задушено месо, риба, солени краставички и т.н. Анасоновите семена са добри за отвара, успокояваща перисталтиката на червата. Като подправка придават характерен аромат в сладкиши и напитки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *