Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Празниците са нож с две остриета!

Има много възможности да направите ястията по празниците по-леки.

преяждане, стомах, киселини, празници

Към кафето например сервирайте плодов сладкиш вместо сметанова торта. Хапвайте пресни плодове вместо изсушени, ко­ито съдържат концентрирана енергия, т.е. повече калории. Използвайте тесто с мая, вместо обикновеното, което е с повече мазнина и захар. Избягвайте кожичката на пуйката и отстра­нете мазнината от соса, когато я изпечете. Ако имате рецепти със сметана при някои сосове, заменете я с пюре от зеленчуци, по-диетично е.

Подправките са много важни – не само за вкуса, но и за храносмилането.

Те правят тежките ястия по-лесносмилаеми. Дока­зано е например, че аро­матичните вещества на карамфила и мащерката активират освобождаване­то на серотонин в червата. Той предизвиква движение на мускулите в храносми­лателния тракт и увелича­ва стомашните сокове. По този начин подправките могат да помогнат за по- добро храносмилане, при запек, при диарии или възпаления на червата.

Ако сте привърженици на разделното хранене, при което не се ядат едновремен­но мазнини и въглехидрати, по празниците сте изправени пред дилема. Да се лишите ли от пуйката с картофи? Или все пак да си сипете малко? Предло­жение за компромис – направе­те я със зеле, така няма да има въглехидрати, а мазнината ще бъде бързо изгорена. Можете да приготвите и други птици (патица, гъска), които са под­ходящи с гарнитура от гъби или смес от зеленчуци.

Хората, страдащи от стомашни киселини или подуване на корема, е по- добре да хапват по пет пъти на ден, но малки порции, отколкото да се натъпчат здраво два или три пъти. Големите порции предиз­викват повече парене, защо­то стомахът има нужда от киселини, за да се справи с тези количества храна. Това важи особено вечер, когато храносмилането и без това е забавено. Важно е да се пие и повече вода. Ако страда­те от киселини и подуване, комбинирайте Шуслерова сол №9 със сол №7 магнезиев фосфат. Отново 10 таблетки в гореща вода носят бързо облекчение.

 

 

 Съвети за Коледа и Нова година без преяждане и проблеми

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *