ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети за Коледа и Нова година без преяждане и проблеми

Дните около Коледа и Нова година са истинско изпитание за волята ни – от Бъдни вечер и коледния обяд до тежкото меню в новогодишната нощ… Но, разбира се, можем да се справим!

преяждане, стомах, киселини, празници

Храната трябва да е под­несена красиво и стилно. Масата трябва да подсказва, че това е празник, че ще има особено вкусни неща и не трябва да се бърза. Всъщност, чувството на тежест след праз­ничния обяд идва предимно от това, че се нахвърляме бър­зо на храната. Така поемаме излишно въздух и коремът ни се подува. Затова не бър­зайте, похапвайте от всичко, но бавно и спокойно!

Коледните сладкиши са много вкусни, но прекаляването със сладко създава кисела среда в стомаха. Клетките на лигавицата му произвеждат повече стомашна киселина, която е много неприятна. Освен това захарта вреди на фигурата. Затова по-добре да заситим нуждата си от сладко с екзотични плодове – киви, нар, мандарини и др. Те акти­вират обмяната на веществата, не съдържат почти никакви калории, а и трябва да се белят – не изчезват толкова бързо от чинията, както курабийките и други сладкиши.

Ако обичате сладкиши, но имате алергии или непоноси­мост към някои хранителни вещества, по Коледа ще ви е още по-трудно. В много от сладкишите има съставки, които могат да ви причинят проблеми със стомаха. Добре е да ги замените. Вместо кра­ве мляко използвайте соево или мляко без лактоза. При алергия към лешници вземете кокосови стърготини, овесени ядки или ста­фиди. Ако не ви понасят ябълки, можете да ги ядете изпечени – топлината разрушава алер­гена. Ако не можете да преборите желанието за сладко, това означава, че имате недостиг на натриев фосфат или Шуслерова сол №9. Това е минералната сол, която преработва мазнините и е основна за метаболизма, тъй като възстановява киселинното равновесие в организма. При киселини или тежест след хранене направете си Шуслерова сода, като разтворите 10 таблетки от сол №9 в гореща вода. Изпийте течността на малки глътки.

 

 

Седем храни, които НЕ ТРЯБВА да се ядат вечер

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *