Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как народът спасява напуканите си пети!

Изпитани рецепти от практиката на целителите, подбрани от www.webzdrav,ru .

pety* Вана с листа от коприва. Копривата е чудесно средство от народната медицина при напукани пети. На литър топла вода се слагат две супени лъжици листа от коприва. В тази смес краката се киснат 15 минути, след което се подсушават и намазват с хранителен крем. Намазаните ходила и пети се масажират, обуват се меки памучни чорапи. Вместо коприва може да се направи вана с царевично или пшеничено нишесте, като се слагат две супени лъжици на литър вода.

* Компрес с машинно масло. Краката се накисват в топла вода и петите хубаво се почистват с пемза. След това петите се намазват с машинно масло – от това, с което се поддържат шевните машини. Ходилото се обвива със стреч фолио и се обуват меки памучни чорапи. Тази процедура се прави веднъж в седмицата.

* Лечение със спирт, рициново масло, талк и лайка. Нужни са една супена лъжица спирт, толкова рициново масло, 4 чаени лъжички талк и една чаена лъжичка цвят от лайка, стрит на прах. Краката се накисват в топла вода и сапун и добре се изтъркват с пемза. Подсушават се и се намазват отначало със спирт, а после с рициново масло. Талкът и стритата на прах лайка се смесват и с тази смес се пудрят намазаните пети. Обува се мек памучен чорап.

* Компрес с майонеза. Измитите и почистени с пемза пети се намазват с майонеза, обвиват се със стреч фолио и се обуват памучни чорапи. Компресът се оставя през цялата нощ. На сутринта измиваме обилно с топла вода и сапун.

* Компрес със зеле. Взема се цял лист от бяло зеле и се начуква, за да омекне и да пусне малко сок. С така обработеното зеле се прави компрес на ходилото, който се обвива със стреч фолио и се обуват вълнени чорапи. Оставя се така за цялата нощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *