Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При гастрит с киселини – рецепти от баба!

Упоритият гастрит изисква задължително редовни консултации със специалист, но не пречи да облекчим положението с проверени народни рецепти.

gastrit*Помага пресният сок от сурови картофи. Настържете и изцедете преди консумация! ¾ водна чаша се изпива на малки глътки един час преди ядене. Повтаря се така в продължение на 10 дни.

* Цвят от ябълки: приготвя се настойка от една чаена лъжичка ябълкови цветове, която заливаме с чаша гореща вода. Оставяме така да кисне до изстиване, след което изпиваме на малки глътки в продължение на целия ден.

* Една супена лъжица сухи листа от живовляк се кипват с чаша вода и се оставят да киснат 10 минути. Настойката се прецежда и се пие в продължение на един час на малки глътки. Живовлякът може да се използва и пресен – измитите листа се нарязват и смачкват, изцежда се сокът и се смесва с равно количество мед. Сместа се вари 20 минути и се вземат по 2-3 супени лъжици на ден.

* Класическа билка при болен стомах е ментата. За гастрит се практикува следното: две супени лъжици мента се заливат с две чаши гореща вода. Оставя се да кисне 20 минути и се прецежда. От настойката се пие до една чаша 2-3 пъти на ден, 15-20 минути преди ядене.

* 30 грама корени от здравец се накълцват и заливат с 1.5 чаши вода. Кипва се и се държи на водна баня 30 минути, след което се оставя да изстине. Прецедената отвара се пие през два часа, по една супена лъжица.

* Противно на очакванията, че лукът може да дразни проблемния стомах, оказва се, че сокът е полезен и върши чудеса и в този случай. Взема се по една чаена лъжичка 3-4 пъти на ден.

* 5 грама семена от дюля се заливат с литър вода и се оставят за цяла нощ. От получената леко слизеста настойка се пие по три пъти на ден на гладно, около 1/ от водна чаша всеки път. Народните лечители препоръчват също така плодовете от арония и овесената каша. Рецептите са от www.webzdrav.ru.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *