Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо избиват херпесите?

herpes

В най-честия случай инфек­цията се причинява от виру­са херпес симплекс тип 1.

 

Когато са засегнати устните, се появява обрив под фор­мата на мехурчета, изпълне­ни с течност, а когато херпе­сът е в устната кухина или гърлото, по лигавицата се образуват болезнени язви. Ако някога през живота си сте имали херпес, неминуе­мо ще последват нови атаки на вируса. Най-честите от­ключващи фактори са слън­чевото облъчване, стресът, менструацията и умората. Ден-два след парещото усе­щане, известяващо появата на херпеса, мехурчетата на­растват, пукат се, ерозират и образуват коричка, след което кожата заздравява. Обикновено всичко това се случва в рамките на 7-10 дни. В началото може да са налице и болезнени афти по езика, както и от вътрешната страна на устни­те и бузите.

 

Бързи мерки срещу херпеси

  • Охладете засегнатия кожен участък с кубче лед. Така ще нама­лите подуването и ще облекчите болката. Ако реагирате доста­тъчно рано, ще можете дори да ограничите разпространението на обрива.
  • Вземете аспирин. Резултатите от едно съвременно американ­ско изследване сочат, че медикаментът не само облекчава бол­ката, но и съкращава продължителността на инфекцията напо­ловина. Приемайте ежедневно по 2 таблетки от 75 мг.

 

Кога да потърсим лекарска помощ и съвети за лечението на херпеса?

Ако за пръв път имате хер­пес, преди да предприемете самолечение, трябва да се посъветвате с лекар. Потър­сете квалифицирана меди­цинска помощ и ако мехур­четата се задържат по-дълго от 2 седмици или имате по­вече от 4 пристъпа за 1 го­дина. В този случай вероят­но ще ви бъде предписан Ацикловир на таблетки. На­ложително е да се консулти­рате с лекар и ако херпесът е придружен от висока тем­пература, увеличени лимф­ни възли или силна болка, която не ви позволява да се храните или да си миете зъ­бите. И накрая: при болка в очите и повишена фоточувствителносг незабавно се обърнете към лекар поради риск от трайно увреждане на зрението.

 

Изпитано и доказано:

Ако не разполагате с други лечебни средства, намажете херпеса с мал­ко оцет, като използвате памучен тампон. Киселата среда е крайно негостоприемна за вируса. Третирайте засегнатия участък по няколко пъти на ден. След процедурата из­хвърлете тампона.

 

Знаете ли, че?

Установено е, че разпро­странението на вируса хер­пес симплекс тип 1 обхва­ща 80% от населението на европейските страни. Това означава, че дори и никога през живота си да не сте имали обрив, съществува голяма вероятност да сте носител на вируса.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *