ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спортът – докато смъртта ни раздели!

Казват, че спортът може да се използва за лечение, но в същото време, когато се разболеем от нещо, ни дават списък със забранените физически активности

спортуване

Това обаче не бива да е причина да се залежаваме защото, отказвайки се от спорта, ние се обричаме на все повече проблеми.

Проблеми с коленете

Често, когато ни болят коленете, ние предпочитаме да не ги натоварваме и така даже си правим още по-лоша услуга, защото след това и най-малкото движение е свързано с болка. Спортовете, които са подходящи за вас, са йога, каране на колело и плуване. Всички те обаче трябва да се практикуват след специална консултация с кинезитерапевт, който да ви каже кои упражнения може и кои не може да изпълнявате в йогата; при карането на колело – най-важно е правилно да нагласите седалката, така че натоварването да не е върху коленете, а при плуването – за предпочитане са стилове, при които коленете не се сгъват много.

Избягвайте: тенис на корт, футбол, волейбол или баскетбол, защото резките смени в движението, извиванията, скачането и евентуален удар крият огромен риск за коленете.

Високо кръвно

Ако страдате от високо кръвно, задължително е да практикувате някакъв спорт. Най-важното е да не се претоварвате и да се занимавате само и единствено за удоволствие. Идеални са вас са разходките на чист въздух. Колоездене, плуване или голф също са подходящи. Но внимавайте – винаги, когато сте на открито, носете шапка, защото излагането на слънце също крие рискове от повишаване на кръвното. Избягвайте силно натоварване, хот йога, вдигане на тежести и бойни спортове, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *