Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение с акупресура при главоболие!

Масажирайте с енергични кръгови движения меката тъкан между основата на палеца и показалеца.

Изпълнявайте процедурата в продължение на няколко минути последователно с едната и с другата ръка, докато болката отшуми. Специалистите по акупресура наричат тази зона „точка на отключване LIG4”. Смята се, че тя е свързана с мозъка.

Лекарите различават няколко основни типа главоболие. Тензионното главоболие се причинява от контракции на мускулите на главата и шията и се характеризира с тъпа и постоянна болка. Мигрената е резултат от свиване и разширяване на кръвоносните съдове в мозъка. Тя протича с пулсираща болка, често придружена от гадене и чувствителност към светлина и звуци. Мъчителното клъстърно (групово) главоболие понякога е свързано с тютюнопушене или прием на алкохол. Болките се появяват на групи (клъстъри), следвани от периоди на ремисия.

При тензионно главоболие поставете горещ компрес на челото или на тила. Топлината ще способства за отпускане на напрегнатите мускули. Може да ви прозвучи странно, но ако след топлотерапията сложите на челото си студен компрес от увита в кърпа торбичка лед или замразен грах, много бързо ще облекчите болката. Студът свива кръвоносните съдове и намалява натиска върху чувствителните нерви. Тъй като в някои случаи болката тръгва от областта на тила, наложете компрес и върху мускулите в основата на черепа.

Алтернатива на студения компрес е потапянето на ръцете в леденостудена вода. Задръжте толкова дълго, колкото можете да изтърпите. Докато ръцете ви са във водата, непрестанно отпускайте и стискайте юмруци. Тази терапия действа на принципа на ледения компрес – студът свива кръвоносните съдове.

Обърнете се към лекар, за да ви назначи лечение, ако имате повишена температура, схващане на шията или нарушен говор и дезориентация, особено след удар в областта на главата. Консултацията със специалист е наложителна и в случай, че честотата на пристъпите е над 2 пъти седмично или ежедневно ви се налага да вземате болкоуспокояващи медикаменти.

 

МИГРЕНАТА – ужасната болка, която мъчи жените!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *