Здравна мода: система с витамини за хиляда долара

Саймън Коуел – бащата на световните фабрики за звезди, всяка седмица си поръчва вливки на витамин В12, витамин С и магнезий. Витаминозните системи са в момента хит в индустрията за здраве в САЩ.

kapelnicy-s-vitaminami2Модата за укрепване на здравето и работоспособността чрез венозни вливания на витаминозни разтвори тръгна от Холивуд. Постепенно тя превзе Ню Йорк и пътува из цяла Америка. Платежоспособни дами и господа си поръчват процедурата, която им помага да издържат на бясната конкуренция, неистовите темпове на работа и…времето. Твърди се, че витаминозните системи имат и подмладяващ ефект, пишат от medikforum.ru.

Средната цена на едно вливане е около хиляда долара. Системата може да бъде включена и на работното място, в обедната почивка. Сеансът трае 30 до 60 минути – време, през което “пациентът” може да се излежава удобно в ергономичното си кресло, или да върши някаква седяща работа в офиса си. За обслужването на място пристига специално медицинска сестра или дори лекар. Банките с разтвор съдържат витамини, минерали, изобщо – полезни вещества, които дават на тялото допълнителна енергия. Така поне се твърди и тази информация се възприема безкритично.

Всъщност никой не е съвсем наясно какъв е съставът на благотворния разтвор! Процедурата не се счита за чисто медицинска, затова r не се изисква да бъде лицензирана.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *