Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо гъстата кръв е опасна за здравето и какво трябва да направим, за да я разредим?

Гъстата кръв е опасна за здравето. Бавният кръвен поток води до недостиг на кислород във вътрешните органи и образуването на кръвни съсиреци


РЕЦЕПТИ И РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ ЗА РАЗРЕЖДАНЕ НА КРЪВТА

Много хора използват аспирин, за да разрежат кръвта. Използването на аспирин безспорно има ползи за разрежданеto на кръвта. Но, заедно с тях, има и много противопоказания за редовното прилагане на популярното хапче. Частици от аспирина прилепват по стените на стомаха и това образува язви. Ето защо билкарите използват като заместник на аспирина отвари от листа на малина и листа на касис.

Салициловата киселина може да се открие в състава на много плодове и зеленчуци, но в количество, недостатъчно за значително въздействие върху кръвосъсирването.

Също така трябва да се знае, че е важно да се намали консумацията на храни, богати на витамин К, тъй като те допринасят за съсирването на кръвта. Сред тях, на първо място, е необходимо да се посочат плодовете на аронията. Витамин К има още в спанака, марулята и други зеленчуци. Ако имате гъста кръв, трябва да знаете, че храни, богати на витамин К я правят още по-гъста.

Рибните мазнини допринасят не само за разреждането на кръвта, но и за резорбцията на съществуващи кръвни съсиреци и склеротични плаки. Затова лекарите препоръчват да ядете риба най-малко 2-3 пъти седмично.

Уверете се, че храната ви съдържа достатъчно йод. За целта трябва да ядете редовно морско зеле. Сух екстракт от морско зеле се добавя в храната, вместо сол. Количеството, което трябва да използвате е не повече от 1 чаена лъжичка. Морското зеле, или познато още като ламинария, намалява вискозитета на кръвта и увеличава съдовия тонус.

Храните, съдържащи таурин, който нормализира кръвното налягане, допринасят за разреждането на кръвта. Най-много таурин има в морските дарове и морската риба. Добавете, също така, и орехи и бадеми към диетата (1 супена лъжица на ден).

Яденето на чесън намалява вискозитета на кръвта

Включете в диетата си и пъпеш, грейпфрут, червени пиперки и домати.

Допринасяйте за разреждането на кръвта като консумиране от време на време и гинко билоба, череши и вишни. Отлично разрежда кръвта червено сухо вино. Чаша вино на ден с храна е чудесно средство.

Пийте портокалов сок всеки ден, не повече от 120 мл – това е отлично средство за разреждане на кръвта, както и източник на витамин С. Просто имайте предвид, че портокаловият сок е противопоказан при стомашна язва и гастрит с висока киселинност.

Вземете 250 г белен чесън, пресовайте го и добавете 300 г мед. Настоявайте 3 седмици. Дозата е 1 супена лъжица 3 пъти на ден 40 минути преди хранене.

Налейте 0,5 литра водка и 100 грама смляно индийско орехче, настоявайте за 21 дни, разклащайте ежедневно, след това филтрирайте. Пийте 20-30 капки, разредени в 1/4 чаша гореща вода 3 пъти на ден 30 минути преди хранене. Направете пет курса с дозата, като между всеки курс има почивка от 10 дни.

Ежедневно яжте най-малко 1 супена лъжица пшеничен зародиш. Препоръчително е да ги добавите към зеленчукови салати + 1 чаена лъжичка ленено масло (източник на омега-3-ненаситени мастни киселини).

При лечението с кълнове е необходимо да се намали консумацията на хляб и продукти от брашно.

Канела и джинджифил също разреждат кръвта. Ще ви трябва: пресен джинджифил (около 4 см), щипка канела (на върха на ножа), 1 ч.л. зелен чай. Изсипете 0,5 литра вряла вода, оставете я да заври и сварете джинджифила. Махнете от огъня и прецедете. Добавете зеления чай и оставете да се накисне не повече от 2-3 минути. Отново прецедете и добавете канелата. Пийте през целия ден.

Пожелаваме ви здраве и дълголетие!

Изтчник: obovsyom.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *