Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо четката за зъби се сменя на всеки 3 месеца?

Редовното миене на зъбите с четка и паста е в основата на оралната хигиена

миене на зъби

По този начин се отстраняват остатъците от храна и зъбната плака, усилва се кръвооросяването на тъканите на пародонта.

Вечер използвайте конец за зъби. Почистването на трудно достъпните междузъбни пространства е от изключителна важност за оралната хигиена. Не въвеждайте рязко конеца до венеца, а го увийте около зъба под формата на буквата „с“ и движете. Редовното ползване на конец гарантира по-стегнати венци и по-
защитени от кариес зъби. Внимание – конецът не замества четката, а само я допълва в хигиенната грижа.

Редовно сменяйте четката за зъби. Остарялата четка не е ефективна. Купувайте нова на интервал от 1 до 3 месеца в зависимост от качеството. Стоматолозите препоръчват това да става и след изкаран грип или настинка. Четката не бива да е прекалено твърда. Мийте зъбите с кръгообразни движения, не ги жулете напред-назад, защото рискувате отдръпване на венците.

Не използвайте често избелващи препарати. Престараването може сериозно да повреди емайла и да направи зъбите чупливи, както и да им придаде неестествен цвят, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *