Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 терапии с животни, които лекуват

Животните не са само добри приятели, но и отлични лечители

куче човек

КАНИСТЕРАПИЯ

Това е научното наименование на лечението с помощта на контакти с кучета.

Кучето е социално същество, активно, дружелюбно и вярно. Затова и помага на деца със задържане в психическото развитие, в развитието на моториката, на аутисти, на деца със синдрома на Даун, с детска церебрална парализа. При общуване с четириногите се подобрява паметта им, развива се емоционалната и умствената сфера на възприятие. Кучетата повишават мотивацията. Затова например деца с нарушения в речта и слуха се учат да разговарят в присъствието на кучета. Тези с ДЦП по-лесно усвояват двигателните движения в тяхна компания.

Особено чувствителното обоняние на кучетата им помага да определят местата на злокачествените тумори на човека или да предскажат епилептичен припадък на болен 20 минути по-рано, като при това някои четириноги лягат под падащия човек, за да не се нарани.

ФЕЛИНОТЕРАПИЯ

Това е лечението с помощта на контакти с котки.

Английски лекари терапевти, работещи с умствено изостанали деца, установили, че котките влияят най-благоприятно върху хора с психически заболявания, проблеми със сърцето и мозъчни увреждания. В тяхно присъствие хората с психически отклонения стават по-спокойни, отпускат се, по-лесно може да се води разговор с тях, да бъдат обучавани на нещо. Общуването с котки помага при лечение на депресия, шизофрения, при неврози, мании и наркотична зависимост.

Котките не изискват специално обучение, те не правят нищо необичайно. Ако човекът им харесва, те се галят в краката му, скачат на коленете му, мъркат, ближат му ръцете, с което постигат ответна нежност. Оказва се, че котешкото мъркане ускорява процеса на регенерация на тъканите и в частност подобрява състоянието на костната (заздравява костите) и на епителната (по-бързо зарастват рани) тъкан. Освен това котките помагат в лечението на хипертония, при инфаркт, ревматизъм, язва на стомаха, гастрит, грип и пневмония. Те спасяват от самота, снемат ставни болки и главоболие, лекуват вътрешни заболявания.

Ако забележите, че котката ви прекалено настойчиво търси контакт с вас, скача на коленете ви – не я гонете. Така тя не само показва доброто си отношение, но и ви сигнализира, че в организма ви има нарушение и е в! естник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *