Протеиновите храни, от които трябва да се пазим

Диетолозите винаги съветват при желание за редукция на теглото да се наблегне на протеиновите храни.

salami5Белтъчините участват активно в изгарянето на мазнините, отбелязват от medikforum.ru. Те са потребност дори когато един човек не понася постоянни физически натоварвания. Но за какви протеини става дума и кои белтъчни храни не са добър вариант при диети, целящи стопяване на някой килограм?
Ако искаме да сме в добра форма, ще трябва да похапваме нетлъсто говеждо, заешко, пилешко или пъдпъдъци. Чудесен източник на белтъчини са яйцата – кокоши и пъдпъдъчи. От следващите храни пък ще е най-добре да се откажем – ето ги!
Салами, шунка. Ако всяка наша закуска включва салам или шунка, след време тялото ни ще алармира за проблеми. А те са свързани с това, че в колбасите има много сол и изкуствени добавки. Точно по тази причина лекарите препоръчват тези храни да се ядат колкото може по-рядко или дори никак.
Кренвирши, бекон. В кренвиршите има добавка Е250 – именно тя придава на продукта апетитния розов цвят. При нагряване Е250 участва в образуването на нитрозамин – вещество с канцерогенен ефект. По същия начин опасен е и беконът.
Червеното месо, особено ако е с много мазнина. Провокира появата на сърдечни и ракови заболявания, ако се консумира редовно. Изхвърлянето му от менюто не е препоръчително, но трябва доста да се разреди.
Пилешки хапки. Този полуфабрикат почти не съдържа месо, но е натъпкан с нишесте, мазнини, сол и химически добавки.
Рибни блюда, пържени във фритюрник. Рибата престава да бъде полезна храна, ако е приготвена по този начин. Тя буквално свети от канцерогенните вещества, които е попила при пърженето. За препоръчване е рибата да се яде печена или задушена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *