ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Протеиновите храни, от които трябва да се пазим

Диетолозите винаги съветват при желание за редукция на теглото да се наблегне на протеиновите храни.

salami5Белтъчините участват активно в изгарянето на мазнините, отбелязват от medikforum.ru. Те са потребност дори когато един човек не понася постоянни физически натоварвания. Но за какви протеини става дума и кои белтъчни храни не са добър вариант при диети, целящи стопяване на някой килограм?
Ако искаме да сме в добра форма, ще трябва да похапваме нетлъсто говеждо, заешко, пилешко или пъдпъдъци. Чудесен източник на белтъчини са яйцата – кокоши и пъдпъдъчи. От следващите храни пък ще е най-добре да се откажем – ето ги!
Салами, шунка. Ако всяка наша закуска включва салам или шунка, след време тялото ни ще алармира за проблеми. А те са свързани с това, че в колбасите има много сол и изкуствени добавки. Точно по тази причина лекарите препоръчват тези храни да се ядат колкото може по-рядко или дори никак.
Кренвирши, бекон. В кренвиршите има добавка Е250 – именно тя придава на продукта апетитния розов цвят. При нагряване Е250 участва в образуването на нитрозамин – вещество с канцерогенен ефект. По същия начин опасен е и беконът.
Червеното месо, особено ако е с много мазнина. Провокира появата на сърдечни и ракови заболявания, ако се консумира редовно. Изхвърлянето му от менюто не е препоръчително, но трябва доста да се разреди.
Пилешки хапки. Този полуфабрикат почти не съдържа месо, но е натъпкан с нишесте, мазнини, сол и химически добавки.
Рибни блюда, пържени във фритюрник. Рибата престава да бъде полезна храна, ако е приготвена по този начин. Тя буквално свети от канцерогенните вещества, които е попила при пърженето. За препоръчване е рибата да се яде печена или задушена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *