Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ-6 на постните храни, които зареждат с енергия

Великият пост е още в началото си, а липсата на храни с енергийна стойност вероятно вече се усеща от мнозина спазващи ограничения хранителен режим. Какво да правим?

bobКакви храни да включим в менюто си, за да си ползваме източници на енергия, витамини и минерали, без да нарушаваме поста?
Менюто може да се обогати с няколко обичани храни, съветват диетолози чрез www.kp.ru. Месото, яйцата и млечните продукти могат да бъдат заменени с храни, богати на въглехидрати, растителни протеини, витамини и минерали. Ето кои са тези храни:

Фасул. Съдържа желязо и растителни протеини, предпазва от анемия и астения. От фасула се приготвят различни блюда; полезен е както зеленият, така и зрелият.
Гъби. Успешно заменят месото заради високото си белтъчно съдържание. Вариантите за приготвянето им са безброй: в супи, задушени, пържени и печени, мариновани, в салати и в основни ястия. Не бива обаче да се прекалява с тях, не е желателно да се хапват повече от два-три пъти в седмицата, тъй като са трудно смилаема храна.
Мед. Ненадминат източник на енергия – заменя успешно всякакви сладкарски изделия. Може да се добавя към кафе или чай, да се приема с неподсладени натурални сокове.
Сушени плодове. Фурми, стафиди, сливи и кайсии, смокини. Енергийни бомби; освен плодовата захар внасят в тялото ни фибри. Задоволяват потребността ни от сладки храни.
Ядки. Най-добрите са орехи, бадеми, шам фъстък. Богати на мазнини, витамини, микроелементи.
Соево мляко и йогурт. Соевите продукти, ако ги понасяте, могат напълно да ви заменят млечните по време на строгия пост. Употребявайте ги както самостоятелно, така и в комбинация с варени зърна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *