ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не работете седнали повече от час без почивка!

Редовните прекъсвания за раздвижване по време на работа имат по-голямо значение за профилактиката на диабета от втори тип, отколкото физическите натоварвания.

ofisТози извод направиха британски изследователи от университета в Лестър. На всеки час “седяща” работа следва да се осигурява петминутно прекъсване, по време на което човекът да стане, да се отдалечи от работното си място, да размърда крака и ръце и да направи няколко прости гимнастически упражнения. Това предпазва от развитието на диабет от втори тип по-сигурно, отколкото заниманията в спортната зала, отбелязват от medikforum.ru. За британските медици спортните занимания в зала не могат да се считат за надеждна защита срещу болестите, провокирани от уседналия начин на живот.
За да направят своите изводи, учените наблюдавали поведението и здравната кондиция на 900 пациенти. Тези, които правели петминутките на всеки час, съкращавали престоя си в седнало положение с по 90 минути на ден. Това за медиците е сериозен коз в защитата на собственото здраве. Обичайната дневна активност е свързана с нивата на кръвна захар и холестерин. Колкото повече време един човек прекарва в седнало положение, толкова по-голяма е вероятността той да развие диабет.
Освен това безобидната на пръв поглед активност на принципа “петминутка” съдейства активно за профилактика на дълбоката венозна тромбоза. Когато човекът стане от стола си и се разтъпче, той раздвижва застоялата се в краката му кръв и по този начин се предпазва от опасните състояния на обездвижения човек.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *