Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ефикасна ли е акупунктурата?

Акупунктурата е вид алтернативна терапия с игли, която води началото си отпреди 5000 години от Древен Китай.

Учени изследвали работата на лекарите, занимаващи се с иглотерапия в Германия – едните били стриктни по­следователи на китайската акупункура, а другите не спазвали стриктно каноните. Ре­зултатът от ефикасността бил почти равен: при китайското лечение ефикасността била 52%, а при другата иглотера­пия – 49 %. Почти еднакво! Още по-поразителни били резултатите от анализите на японски учени. Иглите, за­бити по канона, давали 41% резултатност, а втъкнатите от съвременни специалисти – 43 %. Специалистите стигнали до извода, че древните ръко­водства, за разлика от съвре­менните, не посочват точно­то място на точките, където трябва да се въведе иглата. В старите трактати приблизи­телно са посочени зоните на въздействие. Днес китайските лечители много дълго изу­чават различни варианти и комбинации на точки. Съвре­менните иглотерапевти също сами правят конфигурации на точките в зависимост от проблемите на пациента. При този начин ефикасността на този тип лечение също до го­ляма степен зависи от вярата в него.

Ако искате да ви лекуват с китайска акупункура, лекарят трябва да е завършил китайски универ­ситет под ръковод­ството на известен наставник по мето­диката „чжун и“. Това отнема минимум 6 години обучение и 4 години практика, което показва защо е такъв малък броят на този тип специалисти в Европа. В Китай до­брите лечители, прак­тикуващи китайска медицина, са скромни, не взи­мат голяма сума за лечението. Едномесечно лечение в Китай струва до 200-300 долара, като лекарствата всеки целител из­готвя сам.

 

 

Акупресура, йога и хомеопатия при менструални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *