ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хипертонията не обича зърнени храни

Има заболявания, при които диетата играе много голяма роля

Ако се храните правилно, вие може да си спестите не само доста главоболия и неприятности, но и не малка сума пари, които ще дадете за лекарства. Ето защо е от значение да приемате храни, които не само ще ви помогнат да отслабнете, но и ще ви направят по-здрави.

Ако замените зърнените храни в диетата си с кореноплодни зеленчуци, ще може да си помогнете ако страдате от хипертония. Погрешно е схващането, че зърнените храни играят малка или никаква роля в развитието на хипертония. Някои лекари в действителност препоръчат зърнени храни на своите пациенти с високо кръвно налягане. Но науката доста ясно показва, че зърнените диети, особено тези, които са „с ниско съдържание на мазнини“, са пряка причина за инсулиновата резистентност, която е характерна за контрола на нивата на кръвната захар. Ако се откажете от белия хляб, дори и от пълнозърнестия, ако не закусвате сутрин с овесени ядки, ако изчистите за известно време зърната във всякаква форма и вид от вашата диета и ги замените с кореноплодни зеленчуци като сладки картофи, моркови и цвекло, това може да помогне за драстичното понижаване на кръвното налягане.

Кореноплодните зеленчуци обикновено са богати на калий, минерал, който е доказано добър и помага за нормализиране на кръвното налягане. Всъщност, една от основните причини за високо кръвно налягане е минералният дефицит, който може съвсем лесно да бъдат коригиран чрез диетични промени, които включват по-богати на минерали храни като кореноплодните зеленчуци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *