ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво е стрес?

Стресът е просто факт от природата – сили от вътре или извън света, която засяга личността

Хората реагират различно на стреса. Заради излишък на стрес в съвременния живот, ние обикновено мислим за него като отрицателен опит, но от биологична гледна точка, стресът може да бъде доста опасен.

Като цяло, стресът е свързан с външни и вътрешни фактори. Външните фактори на физическата среда, са вашата работа, вашите взаимоотношения с другите, дома и всички ситуации, предизвикателства, трудности и очаквания, пред които сте изправени

Вътрешните фактори определят способността на организма да реагира и да се справя с външните фактори на стреса. Вътрешните фактори, които влияят на способността Ви да се справяте със стреса включват хранителния статус, здравето като цяло и емоционална стабилност.

Стресът е управлявал еволюционната промяна, развитие и естествения подбор на видовете. По този начин, видовете, които са се адаптирали най-добре са причините за стреса (стресори) и те са оцелели и се превърнали в растителни и животински царства, които ние сега наблюдаваме.

Повечето хора признават, че когато са под стрес, здравословните хранителни навици трудно се поддържат. Дали яденето запълва емоционалната нужда или хапваме много просто защото няма време да се приготви нещо здравословно, стресът като начин на живот рядко е здравословен. Но наддаване на тегло, когато сме под напрежение също може на база хормонални проверки и баланси, които действително могат да насърчават наддаване на тегло, когато сте стресирани, според някои изследователи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *