Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диета за офисманиаци

Голяма част от съвременните хора прекаляват с интелектуален труд – часове наред седят в офисите, пред компютри или надвесени над папки с документи

В резултат на седящия начин на живот се развиват особености на обмяната на веществата и разхода на калории, които трябва да се вземат предвид при хранене.

Постоянното седене на стола означава ниско натоварване на мускулите, статично напрежение на гръбначния стълб, нарушения в кръвообращението, застой в червата и като следствие – проблеми с редовното им освобождаване. Малцина след работа отиват да тренират във фитнеса или се прибират пеша у дома – повечето сядат в автомобила или в обществения транспорт, а вкъщи се отпускат на дивана да си починат.

В резултат на такъв начин на живот се появяват целулит, наднормено тегло и проблеми със здравето.

Хората, заети с умствен труд, работят главно с мозъка си и по-малко с ръцете. При това активни потребители на енергия са сивото вещество и вътрешните органи – бели дробове и сърце, а останалите са не особено активни, както и мускулите. Мозъкът „се храни“ главно с глюкоза, а мазнините и белтъчините се изразходват неактивно. Затова за човека на умствения труд не е подходящо нисковъглехидратното хранене, докато ограничаването на мазнините ще е само от полза за тялото му.

Въглехидратите обаче трябва да постъпват в мозъка равномерно, без резки скокове. Ако наблягате на леките въглехидрати – бонбони, захар, тортички – глюкозата рязко и на големи порции ще прониква в кръвта и мозъкът няма да може да я преработи цялата, следователно част ще остави „за запас“, пише вестник „Феномен“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *