Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стрес – хроничен или не, винаги е опасен!

Съвременният живот е пълен с главоболия, срокове, разочарованията и разнообразни изисквания

За много хора стресът е толкова често срещано явление, че той едва ли не се е превърнал в начин на живот. Стресът не винаги е лош. В малки дози, той може да ви помогне да контролирате напрежение и да ви мотивира да направите да дадете най-доброто от себе си.

Когато сте постоянно работите в авариен режим, тялото и ума ви плащат висока цена. Възможно е самите вие да не признаете дори пред себе си, че сте стресирани и по този начин да не проведете правилно лечението или пък това да спъне още повече вашето изцеление, ако приемем, че сте решили да лекувате този тревожен проблем.

Стресът е нормална физическа реакция на събития, които ви карат да се чувствате застрашени или разстроени по някакъв начин. Когато усетите опасност – дали тя е реална или въображаема – защитните сили на организма пращат ритник в висока предавка за по бърза реакция или автоматичен процес, известен като „борба или полет“.

Отговор на стреса е начин на тялото ви да се защити. Когато се работи правилно, стресът ви помага да останете фокусирани, енергични, и да пренебрегнете тревогата. В извънредни ситуации стресът може да ви спаси живота.

Ние обикновено мислим за стресовите фактори, като нещо отрицателно, като един изтощителен работен график или влошени отношения. Освен това, всичко, което поставя високи изисквания към вас или ви принуждава да се коригирате може да бъде стресиращо. Това включва и положителни събития като се брак, покупка на нова къща, да отидете в колеж или да получите повишение.

Какво причинява стрес зависи, поне отчасти, от начина по който вие възприемате стреса. Нещо, което е стресиращо за вас няма да може да смути някой друг. Така например пътуването сутрин може да ви направи неспокойни и напрегнати, защото се опасявате, че трафикът ще е причина за вашето закъснение. Други, обаче, могат да намерят подобно пътуване за релаксиращо, тъй те могат да слушат повече музика и да разполагат с цялото време на света.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *