Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подут корем? Сменете навиците!

Подуване, крампи и други проблеми със стомашно-чревния тракт вече са често срещано явление. Но все пак стомахът отразява начина ни на живот. Ето няколко начина да си спестим това неудобство.

 

Подутият стомах не е нито приятен, нито ес­тетичен. За да му помогнем, трябва да преразгледаме начина си на живот. Заседналото ежедневие, стресът, безсънните нощи, много мазната храна, недостатъчната консумация на плодове и зеленчуци, хапването на крак и т.н., всички тези навици допринасят за влошаването на стомашно-чревния ни тракт.

Етап 1: чинията

Първото нещо, което трябва да направите, е да промените съдържанието в чинията си:

  • Увеличете употребата на плодове и зеленчу­ци. Комбинирани с по-големи количества теч­ности, тези храни спомагат, по естествен път, за подобряване на тракта. Ако са готвени, вътрестомашната ферментация е по-слаба, следовател­но и подуването е по-малко.
  • Увеличете количеството на хранителните фибри. Яжте повече пълнозърнест хляб и сереали. Избягвайте рафинираните зърнени храни като бял хляб. Фибрите задържат вода, увели­чават обема на стомашното съдържимо и така ускоряват тракта.
  • Намалете количеството на наситените мазни­ни: мазни, пържени, солени, кисели гозби, десер­ти и др. Тези мазнини забавят асимилирането на храната и следователно смилането й.

Етап 2: напитките

  • Всеки ден – поне по 1,5 л вода. Но внимавай­те със сладките и газирани напитки. Можете да пиете чайове, особено такива от растения, които помагат на тракта.

Етап 3: движение

Заседналият начин на живот също води до по­дуване и запек. Всъщност липсата на физическа активност води до стомашно задръстване. Сле­дователно е жизнено важно да се ходи пеша тол­кова често, колкото е възможно, и да се упраж­нява на редовна база някакъв спорт.

Етап 4: разпускане

  • Винаги под напрежение и стрес, не ви е лесно да водите едновременно и перфектно личния и професионалния си живот. Все пак трябва да по­търсите начин да преодолеете стреса. Спортът може да помогне, както и други активности като йога и релаксиране. Качеството и отделеното време за сън са също от значение.
  • И в заключение, трансформирайте храненето в определени моменти. Дали става въпрос за за­куска или вечеря, отделете време, седнете спо­койно и се насладете на храната, като внимател­но се вслушвате във вътрешните си симптоми за ситост и глад. По този начин е сигурно, че ще избегнете преяждането.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *